Τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Ριζικές αλλαγές στην Υγεία με εντολή Μητσοτάκη

Ανοίγει ο δρόμος για διανομή φαρμάκων στους βαριά νοσούντες ακόμα και στο σπίτι

Ριζικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας φέρνει το διυπουργικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο μεταξύ άλλων, βάζει τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας στο twitter τη διάταξη του νομοσχεδίου για τη διανομή των φαρμάκων κατ’ οίκον για τους βαριά νοσούντες, έγραψε σχετικά: «Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη: το Διϋπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς».

 

Συγκεκριμένα οι προωθούμενες ρυθμίσεις στο προωθούμενο νομοσχέδιο είναι οι εξής:

  • Διευκολύνεται η πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα υψηλού κόστους και ανοίγει ο δρόμος για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που συνωστίζονταν σε ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
  • Επιταχύνεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής προέγκρισης για την χορήγηση φαρμάκων προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία για την θεραπεία σκευάσματα.
  • Εξασφαλίζεται η οικονομική σταθερότητα του ΕΟΠΥΥ με την απρόσκοπτη ροή εσόδων προς τον οργανισμό από τους παρόχους του και τις φαρμακευτικές εταιρείες.
  • Διασφαλίζεται η ομαλή τροφοδοσία των νοσοκομείων με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
  • Αντιμετωπίζονται στρεβλώσεις με στόχο την οικονομική σταθερότητα των φορέων, που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιώργος Τράγκας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Από 9 Σεπτεμβρίου, 7 – 10 το πρωί