Βιταμίνη D: Τα πέντε πλουσιότερα τρόφιμα

Ανακαλύψτε τις πέντε τροφές με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη D

H βιταμίνη D επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων ενώ κομβική είναι και η συνεισφορά της στο να απορροφά ο οργανισμός ασβέστιο και φώσφορο. Χαρακτηρίζεται ως «η βιταμίνη του ήλιου» καθώς ο οργανισμός μας την παράγει φυσικά κατά την έκθεση του δέρματος στον ήλιο.

Πέρα από τον ήλιο όμως υπάρχουν και πέντε τροφές που αποτελούν καλές πηγές της βιταμίνης D. Ποιες είναι αυτές;

Δείτε περισσότερα στο Medicalland.gr 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει