Καρέ-καρέ η στιγμή που το «κατάλευκο τσουνάμι» στο Κραν Μοντανά «κυνηγά» και «θάβει» τους σκιέρ – Σοκαριστικό βίντεο

541

Το βίντεο ενός σκιέρ ο οποίος κατέγραψε τη στιγμή που χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντανά στις Άλπεις παρασύρει τουλάχιστον τέσσερις σκιέρ κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ένας σκιέρ με μια κάμερα στο κράνος του έχει καταγράψει τη στιγμή που ένα τείχος χιονιού παρασύρει τα πάντα. Ένας Γάλλος 34 ετών υπέκυψε στα τραύματά του και άλλοι τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τα δευτερόλεπτα που έχουν καταγραφεί στο video «παγώνουν» το αίμα από τρόμο. Δυο σκιέρ ετοιμάζονται να κατέβουν την πλαγιά, ενώ υπάρχουν κι άλλοι μπροστά τους. Ο άνθρωπος που καταγράφει με την κάμερα, ξεκινά την κατάβαση δεύτερος.

Δευτερόλεπτα μετά, ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος. Σαν να σπάει πάγος. Ο σκιέρ γυρνά το κεφάλι του κι έρχεται αντιμέτωπος με ένα λευκό τείχος. Είναι η χιονοστιβάδα που προκαλεί τρόμο. Τη στιγμή εκεί, όπως φαίνεται στο video, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είναι κοντά στο σημείο της χιονοστιβάδας.

Η χιονοστιβάδα είχε μήκος 840 μέτρων και πλάτος 100 μέτρων, ενώ 400 μέτρα χιόνι έπληξαν την πίστα. Τα σενάρια για το τι την προκάλεσε είναι δυο. Το ένα σενάριο είναι κάποιος ή κάποιοι σκιέρ να προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα. Το δεύτερο να προκλήθηκε από τις κλιματικές συνθήκες. Από το λιώσιμο των πάγων δηλαδή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες και τα προβλήματα ασφαλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...