Θεωρίες συνωμοσίας ή πραγματικότητα: Τι θέλει να χαρίσει ο Τσίπρας στον Ερντογάν

Στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αντίθετα, όλα έχουν μία τακτικιστική λογική και φυσικά έναν στόχο. Έτσι, όταν τίθεται το ερώτημα «γιατί γίνεται αυτό» μπορεί πολλοί να μην καταλαβαίνουν γιατί γίνεται, ωστόσο οι πρωταγωνιστές κάπου σκοπεύουν.

Γράφει ο Παντελής Ζήλος

Ας συνθέσουμε λοιπόν κάποια γεγονότα.

Σκηνή πρώτη: Ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα, προσβάλλει την πολιτική ηγεσία, ο Τσίπρας παραμένει σιωπηλός και απαθής και μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ψιθυρίζει κάποιες αντιρρήσεις έναντι του Ερντογάν.

Σκηνή δεύτερη: Ο Τσίπρας στην Άγκυρα με χαμόγελα προσπαθεί να πείσει τον αγέρωχο Ερντογάν να πέσουν οι τόνοι και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σκηνή τρίτη: Ενεργειακή συμφωνία στο Ισραήλ με Νετανιάχου, Αναστασιάδη, Τσίπρα, υπό το βλέμμα του υπουργού Εξωτερικών Αμερικής, Πομπέο. Η Τουρκία δεν προσκλήθηκε.

Σκηνή τέταρτη: Την ίδια ώρα και ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αντί να είναι στο Ισραήλ μαζί με τον πρωθυπουργό, συναντιέται στην Τουρκία με τον Τσαβούσογλου όπου του στρώνει το χαλί για ενεργειακή συνεργασία και συνδιαχείριση του Αιγαίου, ενώ την ίδια ώρα ακούει από τον Τούρκο ομόλογό του να κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι όλα αυτά είναι τυχαία και ασύνδετα, είναι όμως;

Οι παραπάνω φωτογραφικές στιγμές, δείχνουν, σαν να έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας την υποχρέωση να φέρει σε πέρας μια ακόμα αποστολή, να υλοποιήσει μια ακόμα παρασκηνιακή συμφωνία, μετά τη «μεγάλη επιτυχία» της συμφωνίας των Πρεσπών. Πιθανότατα κάποιοι να πουν ότι η ανάλυση αυτή είναι μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όμως, φρόντισε να πυροδοτήσει τις καχυποψίες αυτές. Ας βγει να τις διαψεύσει. Ας μιλήσει ανοικτά, τι σκέφτεται και τι σκοπεύει να κάνει. Κι αν όχι σε όλο τον ελληνικό λαό, ας τα πει τουλάχιστον στους εκπροσώπους του, στους 300 της Βουλής, έστω και κεκλεισμένων των θυρών.

Διότι εάν οι Αμερικανοί ήθελαν συνδιαχείριση του Αιγαίου, αν ήθελαν να βάλουν την Τουρκία στο δικό τους ενεργειακό παιχνίδι, θα την είχαν καλέσει στο Ισραήλ. Αντίθετα, χθες, την ημέρα της συμφωνίας, ο κ. Τραμπ έδινε το πράσινο φως στον Νετανιάχου για τα υψίπεδα του Γκολάν και έπαιρνε την απόφαση να μην δώσει τα F-35 Τουρκία που ήδη τα έχει πληρώσει, στέλνοντας το μήνυμα στον Ερντογάν ότι δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Αν η Τουρκία θέλει συνεργασία με Ρωσία και Ιράν, περνάει στο άλλο στρατόπεδο και θα χριστεί χωροφύλακας της περιοχής το Ισραήλ.

Crashonline.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει