Ο Γ. Μπαμπινιώτης ξεσκεπάζει την Κυβέρνηση: Το μεγάλο ψέμα των Τσίπρα-Κοτζιά -Τι έγινε στην σύνοδο του ΟΗΕ στην Αθήνα του 1977

1.607

O καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης καταρρίπτει άλλο ένα τερατώδες ψέμα των Τσίπρα – Κοτζιά.

Ο καθηγητής εξήγησε σε συνέντευξη του τι ακριβώς συνέβη στην σύνοδο του ΟΗΕ στην Αθήνα του 1977, η οποία αποτέλεσε ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας.

Στην σύνοδο δεν αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα, το θέμα της ήταν άλλο ειδικό και τεχνικό και αφορούσε το λεγόμενο Romanization, τον τρόπο δηλαδή που θα μετεγγράφονταν στην λατινική γλώσσα τα γεωγραφικά ονόματα γλωσσών που δεν έχουν λατινικό αλφάβητο.

«Η συνάντηση έγινε επί κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή. Υπουργός πολιτισμού ήταν τότες ο καθηγητής Κ. Τρυπάνης , το υπουργείο πολιτισμού οργάνωσε την σύνοδο. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν γλωσσολόγοι , γεωγράφοι, δεν ήταν διπλωμάτες, δεν είχε σχέση το ΥΠΕΞ», σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Γίνεται σκόπιμη φαλκίδευση για να εμφανιστεί ότι εντάξει το δώσαμε εμείς το όνομα αλλά αυτό είχε δοθεί πιο πριν, ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης και συμπλήρωσε: «Αυτά είναι στρεβλώσεις της αλήθειας. Εγώ βγήκα και διέψευσα τον κ. Κοτζιά ότι αυτά που λέει δεν στέκουν. Αποτελούν απλές δικαιολογίες».

Στο περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα ο καθηγητής Μπαμπινιώτης προειδοποιεί πως η σημερινή συμφωνία των Πρεσπών κρύβει κινδύνους μελλοντικών διεκδικήσεων και αλλαγή των συνόρων εις βάρος της Ελλάδας και εξηγεί γιατί ενώ παράλληλα δίνει τη δική του άποψη για το πως θα έπρεπε να ονομαστούν τα Σκόπια

Φωτογραφία: Kostas profis

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...