ΝΑΥΑΓΙΟ στις ΗΠΑ για το λουκέτο! Τραμπ: Δεν έσπασα το γραφείο, αν και θα έπρεπε!

Ροντέο για λίγους αναβάτες αποδεικνύεται η πολιτική κατάσταση στην Ουάσινγκτον καθώς όλα κρέμονται σε μία μικρή λεπτή κλωστή.

Του ανταποκριτή μας Δημήτρη Φιλιππίδη 

Η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Τραμπ με την επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος όχι μόνο δεν επέφερε αποτελέσματα αλλά έριξε εκ νέου λάδι στην φωτιά!

Οι πληροφορίες του παρασκηνίου είναι φωτιά, όπως φωτιές έχουν ανάψει τα πείσματα των δύο πλευρών και ενώ βρισκόμαστε αισίως στην 18η μέρα του μερικού λουκέτου στον δημόσιο τομέα των ΗΠΑ! Τί μπορεί άραγε να είναι χειρότερο;

Σαφώς το ολικό λουκέτο, που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα και καθώς σπάει το ρεκόρ διάρκειας αυτής της ιδιοτυπης κατάστασης. Ηδη τα προβλήματα είναι πολλά, με κυριότερο αυτό στα αεροδρόμια της Αμερικής όπου πολλοί εργαζόμενοι στην ασφάλεια των πτήσεων αρνούνται να εργαστούν χωρίς να πληρώνονται δημιουργώντας έτσι φοβερά ερωτηματικά.

Επίσης προβλήματα παρουσιάζονται στο λιμενικό αλλά και στα πάρκα, τα μουσεία αλλά και στον καθαρισμό. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι καθ οδόν προς τα σύνορα με το Μεξικό, ως ένα σημάδι του πόσο το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο και όπως δήλωσε πλησιάζει η στιγμή κατά την οποία θα πάρει την απόφαση χωρίς επιστροφή, δηλαδή την κήρυξη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει καταστάσεις με ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάποιες δεύτερες σκέψεις για το συγκεκριμένο ταξίδι όμως τελικά το αποφάσισε και όπως είπε στις δηλώσεις του εάν οι συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς συνεχίσουν να ειναι σε αυτό το επίπεδο, τότε θα προχωρήσει στην ιστορική απόφαση! Βεβαίως πρέπει να τονίσουμε ότι ήδη οι Δημοκρατικοί ετοιμάζουν απάντηση σε νομικό επίπεδο, για να προσβάλουν οποιαδήποτε απόφαση για κατασταση εκτακτου αναγκης και το ενδιαφέρον κορυφώνεται. Στο Τέξας ο Πρόεδρος θα συμμετέχει σε κλειστή διάσκεψη για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης ενώ θα ενημερωθεί για τα σημερινά δεδομένα από τους συνοριοφύλακες

Το παρασκήνιο της έντασης

Οι πληροφορίες του crashonline.gr λένε πολλά για την ένταση και το κλίμα και την ατμόσφαιρα στην προαναφερόμενη συνάντηση, όπου σε ελληνικούς όρους, οι συνεδριάσεις της σουπερ λιγκ, μοιάζουν με νηπιαγωγείου εκδρομή μπροστά στα όσα έγιναν χθες στην Ουάσινγκτον. Ενταση, αντεγκλήσεις και το κυριότερο καμία απολύτως διάθεση για συμβιβασμό.

Ο Τραμπ θέτει βέτο, αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του για την κατασκευή του τείχους, τότε θα τραβήξει το σχοινί στα άκρα. Για έναν πρόεδρο όπως ο Τραμπ, το κύρος και ο εγωισμός είναι προτεραιότητες και δημιουργούν επραιτέρω δυσκολίες στην όποια διαβούλευση!

Πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος Τραμπ χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και ύψωσε την φωνή του και ότι η ένταση ήταν πρωτοφανής στην συνάντηση της Τεταρτης με τους Δημοκρατικούς, κάτι που ο ίδιος ο Πρόεδρος διαψεύδει μιλώντας μάλιστα για πινόκιους (sic) των μήντια. «Εξήγησα στους Δημοκρατικούς πως αν δεν συμβάλλουν και αυτοί με την συμφωνία για το τείχος σε πιο ασφαλή σύνορα, τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτα και τους είπα μπάι-μπάι. Δεν έχω εκρήξεις οργής. Δεν έσπασα το τραπέζι αν και θα έπρεπε να το σπάσω» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ!

Ξεκίνησαν διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις εργαζομένων! Η αγωνία έγκειται στο ότι αύριο Παρασκευή, αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε δεν θα δουν τις επιταγές πληρωμής του μισθού τους χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Και είναι τεράστια η αγωνία καθώς οι υποχρεώσεις δεν σταματούν με δάνεια και άλλα θέματα να είναι ανοιχτά και να απειλούν….

Ηδη σήμερα ξεκίνησαν οι πρώτες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, φαινόμενα που προβλέπεται να οξυνθούν λίαν συντόμως….

Μπορεί επίσης να σας αρέσει