Γ. Τράγκας: Ποτέ δεν έχω δει τόσο ανήσυχο και ταραγμένο το Παρίσι (photo)

Προετοιμασίες για τις νέες κινητοποιήσεις των "Κίτρινων γιλέκων"

1.107

Ποτέ δεν έχω ξαναδεί τόσο ταραγμένο το Παρίσι. Όλοι οι δρόμοι είναι στολισμένοι εορταστικά και Χριστουγεννιάτικα αλλά πολλές βιτρίνες είναι ακόμα σπασμένες  από τις επιθέσεις των «κίτρινων γιλέκων», ενώ εκατοντάδες άλλοι καταστηματάρχες προετοιμάζονται καρφώνοντας ξύλινες προθήκες (προστατευτικά) μπροστά στις βιτρίνες αναμένοντας κλιμάκωση των επεισοδίων το Σαββατοκύριακο.

Η Πόλη του Φωτός μυρίζει μπαρούτι ενώ φημολογούνται ότι θα ληφθούν από την κυβέρνηση δρακόντια μέτρα με χιλιάδες αστυνομικούς αλλά και με την ενίσχυση του στρατού.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα είναι πολύ δύσκολες ή αδύνατες οι μετακινήσεις στο κέντρο του Παρισιού. Ήδη συστήνεται σε όσους ταξιδεύουν το Σάββατο αεροπορικώς να διαμείνουν μακριά από την πόλη του Παρισιού ώστε να φτάσουν ευκολότερα στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι καταστροφές στις βιτρίνες του ιδιαίτερα εμπορικού δρόμου Saint-Honore καθώς και σε άλλα σημεία στο κέντρο του Παρισιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βράζει» η Γαλλία! Έκτακτα μέτρα ασφάλειας με 65.000 αστυνομικούς ενόψει νέων κινητοποιήσεων από τα Κίτρινα Γιλέκα

Σήμερα ήταν μια αρκετά ήρεμη ημέρα, αλλά όλοι φοβούνται ότι το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» μπορεί να πάρει την τροπή μιας βίαιης επανάστασης. Η Ευρώπη αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Το κόστος ζωής στη Γαλλία ξεσήκωσε πλατιά λαϊκά στρώματα και ειδικά, τμήματα της μεσαίας τάξης που αισθάνεται ότι συμπιέζεται και φτωχοποιείται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...