Σαμαράς: «Σήμερα η Ελλάδα προσφέρει οικονομικές ευκαιρίες»

Ο κ.Σαμαράς ανέφερε, ότι οι δύο εθνικοί πρωταθλητές της οικονομίας, η ναυτιλία και ο τουρισμός, ήδη αναπτύσσονται ισχυρά.

2107124

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεση Ποσειδώνια 2014, τόνισε, ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά αντλώντας δύναμη από τη ναυτιλία.

Ο κ.Σαμαράς ανέφερε, ότι οι δύο εθνικοί πρωταθλητές της οικονομίας, η ναυτιλία και ο τουρισμός, ήδη αναπτύσσονται ισχυρά, μίλησε για μια εποχή ευκαιριών που αναδύονται από τη σχέση της χώρας με τη θάλασσα και το εμπόριο η οποία έχει τις ρίζες της χιλιάδες χρόνια πριν, στις θάλασσές μας.

Μίλησε δε για ευκαιρίες τόσο στο διεθνές εμπόριο και τις μεταφορές όσο και στα ελληνικά λιμάνια, τα οποία όπως υπογράμμισε, μπορούν και αναδεικνύονται σε παγκόσμιους κόμβους. «Χρειάζονται σκληρή δουλειά, εξονυχιστικός σχεδιασμός και πολιτική σταθερότητα και η Ελλάδα θα τα έχει και τα τρία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

O πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, λίγο αργότερα από το ίδιο βήμα τόνισε, ότι η ελληνόκτητος ναυτιλία ελέγχει το 40% της ευρωπαϊκής και περισσότερο από το 16% της παγκόσμιας σε όρους μεταφορικής δυναμικότητας.

O υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης,από την πλευρά του ανέφερε, ότι η άμεση συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία ξεπερνά τα 7 δις. ευρώ και η συνολική τα 16 δις. ευρώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία προσφέρει απασχόληση σε περισσότερους από 190.000 εργαζομένους στα πλοία και στη στεριά.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Αμερικανός διοικητής της Θαλάσσιας διοίκησης, Paul Jaenichen, ο οποίος επαίνεσε την ελληνική ναυτιλία για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία της.

Τα Ποσειδώνια άνοιξαν τις πύλες τους το απόγευμα της Δευτέρας και θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή στο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

2107127

2107129

Μπορεί επίσης να σας αρέσει