Τι αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τη διαδικασία εκλογής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το καταστατικό αποφάσισε η κεντρική εφορευτική επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Π.Ε και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος επισήμανε ότι «όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν την επόμενη Δευτέρα εγγυούνται την πιστή εφαρμογή του καταστατικού και την επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας». Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, που είναι αρμόδια για την οργάνωση των διαδικασιών εκλογής του νέου Προέδρου του κόμματος και την τήρηση του καταστατικού.

Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με μοναδικό γνώμονα την εκπλήρωση της αποστολής της, όπως αυτή ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος, αποφάσισε :

-Να βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση

-Να θέσει εκ νέου υπόψη των ενδιαφερομένων τη διάταξη του άρθρου 10, πάρ. 11 του καταστατικού του κόμματος , η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων, η σύνθεση της ΚΕΦΕ συμπληρώνεται από ένα μέλος με τον αναπληρωτή του που ορίζει κάθε υποψήφιος και σε περίπτωση απόσυρσης μιας υποψηφιότητας το μέλος και ο αναπληρωτής του που ορίστηκαν παύουν να μετέχουν.

-Να συσταθεί τεχνική επιτροπή υποστήριξης της διαδικασίας στην οποία, κάθε υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος, θα κληθεί να ορίσει με γραπτή δήλωσή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ τον εκπρόσωπο και τον αναπληρωτή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει