Τριήμερο πένθος στην Κύπρο για τον Τάσο Μητσόπουλο

kupros-o-upourgos-sugkoinonion-tasos-mitsopoulos

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε από σήμερα η Κύπρος, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για την απώλεια του υπουργού Άμυνας της χώρας, Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, έπειτα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.

Μετά τη έκτακτη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με την κηδεία και τις εκδηλώσεις τιμής.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, το Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα:

1) Την κήρυξη τριήμερου πένθους από αύριο Κυριακή μέχρι την προσεχή Τρίτη, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα στρατόπεδα και τις Κρατικές Υπηρεσίες.

2) Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους, όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις. Οι Δοξολογίες και οι Παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν ως είχαν προγραμματιστεί. Είναι και τιμή προς τον εκλιπόντα.

3) Την Κυριακή, 23 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Άμυνας. Τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Ο Τάσος Μητσόπουλος δεν ήταν απλώς Κύπριος πολιτικός.

4) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Κυριακή, 23 Μαρτίου, στις 10.30 π.μ.

5) Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, τη Δευτέρα, στις 12:00 μ.

6) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

7) Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

8) Τον εκλιπόντα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην έναρξη της συνεδρίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ενώ στη θέση του στο Υπουργικό, τοποθετήθηκαν μία φωτογραφία του και ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει