«Εφοδος» Μηταράκη στον ΕΦΚΑ! Τηλεφωνούσε και δεν απαντούσε κανείς!

Τρομερή έκπληξη προκάλεσε στους εργαζόμενους του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ η απροειδοποίητη επίσκεψη του υφυπουργού εργασίας Νότη Μηταράκη. Ο λόγος της παρουσίας του εκεί ήταν οι επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε να επικοινωνήσει με το 1555  και που φυσικά  δεν του απαντούσε κανείς…

Έτσι ο υφυπουργός εργασίας πήρε την κατάσταση στα χέρια του πήγε επί τόπου στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ για να δει από μόνος του τι γίνεται. Μίλησε με τους υπαλλήλους και είδε ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι απαράδεκτες.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Οι ελλείψεις που έχει ο ΕΦΚΑ σε υλικοτεχνικές υποδομές και τεχνολογία είναι τραγικές. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των κλήσεων των πολιτών. Στερείται λύσεων και σε θέματα λογισμικού και σε θέματα hardware. Παράλληλα, οι συνθήκες εργασίας εντός του κτιρίου είναι απαράδεκτες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση ψηφιοποίηση των δεδομένων, για να προχωρήσουμε στην ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων και η ενίσχυση των υποδομών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το επίκεντρό μας είναι οι πολίτες» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει