Αρχισε το σκληρό ροκ ο Αλέξης: «Ανακάλυψε» σχέδιο Μητσοτάκη – Κεραμέως

Σκληρή αντιπολίτευση ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση του τμήματος της νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε την κατάργηση του τμήματος, για να αποδείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει δήθεν να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.  Μάλιστα, προφανώς κυνηγώντας φαντάσματα, ο κ. Τσίπρας εμφάνισε την απόφαση αυτή της ΝΔ ως «τιμωρία» της Αχαϊας επειδή δεν έδωσε εκλογικά ποσοστά στη ΝΔ, παρόλο που η γαλάζια παράταξη, πριν από τις εκλογές είχε εκφράσει την αντίρρησή της με τη δημιουργία 4η Νομικής, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη πόλη.

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η Ν.Δ. με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει:

«Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει