Η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί… Βούτσης για προσλήψεις στη Βουλή: «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για τίποτε από όλα αυτά»

Ο κ. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, για το όργιο διορισμών στη Βουλή λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, είπε ότι το θέμα ανακινείται για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για τίποτε από όλα αυτά», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι όλα έγιναν «με διαφάνεια και αξιοκρατία».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι διαδικασίες διορισμού και μετατάξεων είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο και δεν επισπεύστηκαν σκοπίμως προεκλογικά, ενώ τις απέδωσε στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στη Βουλή τα τελευταία χρόνια.

Για τις μετατάξεις μάλιστα, που προκάλεσαν σάλο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για 64 υπαλλήλους, που ήταν ήδη αποσπασμένοι από υπουργεία στη Βουλή από το 2003, 2004 ή το 2009 και τους δόθηκε απλώς η δυνατότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο, να παραμείνουν στη Βουλή ή να επιστρέψουν στο φορέα τους.

Σχολιάζοντας, δε, το γεγονός ότι πρόκειται για συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν στην εθνική αντιπροσωπεία, είτε με μετάταξη, είτε με σύμβαση στο Ίδρυμα της Βουλής, κατά τη δική του θητεία, υποστήριξε ότι «ποτέ δεν εξέτασε την κομματική ταυτότητα του καθενός» κι ότι «ούτε νομικά, ούτε ηθικά είναι ορθόν να γίνονται εξαιρέσεις στις προσλήψεις λόγω της συγγένειας ενός υποψήφιου εργαζόμενου με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Βούτσης δεν δέχτηκε ερωτήσεις πέραν των εξηγήσεων που ο ίδιος παρείχε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει