Ο Κουρουμπλής «καρφώνει» τον Τσίπρα: «Εχει ευθύνες… Δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο κόσμος…»

Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη και ότι γι΄αυτά έχει ευθύνες ο Τσίπρας προχώρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναλύοντας την εκτίμησή του για την συντριβή στις εκλογές.

«Χάσαμε γενικά γιατί υπήρξαν λάθη, δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο κόσμος», είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Η διαφορά είναι 10 μονάδες κοντά, δεν είναι απλό το ποσοστό. Υπάρχει λάθος στη στρατηγική» συνέχισε την κριτική ο πρώην υπουργός. Σύμφωνα με τον ίδιο ένα βασικό ζήτημα είναι αυτό της μεσαίας τάξης: «εκεί εντοπίζω το ζήτημα, ότι χρειάζεται ένας επαναπροσδιορισμός της πολιτικής που πρέπει να αρθρωθεί σε αυτόν τον πολιτικό χρόνο μέχρι τις εκλογές. Κατόρθωσε ο Μητσοτάκης χωρίς να πει στη μεσαία τάξη, να χρεώσει στον Τσίπρα ότι είναι η αιτία όλου του κακού για τη μεσαία τάξη. Ότι έχει ευθύνες και ο Τσίπρας για τη μεσαία τάξη δεν το αμφισβητεί η κυβέρνηση αλλά δεν είναι η αιτία όλου του κακού».

Παράλληλα επέκρινε ότι υπήρξαν «κάποιοι που έλεγαν στον πρωθυπουργό ότι η διαφορά ήταν μικρή». Στην ερώτηση, δε, ποιοι είναι αυτοί, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε «αυτοί που τα έλεγαν, εγώ έτρεχα στην επαρχία. Αυτά θα βρεθούν».

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά απαντώντας «εγώ είμαι μαχόμενος πολιτικός και δεν παραιτούμαι εύκολα. Θα έχω μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα του πω ορισμένα πράγματα και από εκεί και πέρα θα το σκεφτώ και θα το ανακοινώσω».

Πάντως ο κ. Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο Attica TV, αναφέρθηκε και στο θέμα των επικείμενων αλλαγών στη Δικαοσύνη επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει