Πέντε Ελληνίδες στις Βρυξέλλες: Ποιες παίρνουν το δρόμο για την Ευρωβουλή

Τον δρόμο για την Ευρωβουλή παίρνουν, πέντε ξεχωριστές γυναικείες παρουσίες από την ελληνική πολιτική σκηνή. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευα Καϊλη και Έλενα Κουντουρά θα μας εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες.

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η δικηγόρος Ελίζα Βόζεμπεργκ εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η πρώτη φορά στο ευρωκοινοβούλιο ήταν το 2014 με τη Νέα Δημοκρατία.

Μαρία Σπυράκη

Η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη παίρνει το δρόμο ξανά για την ευρωβουλή. Το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

Η βουλευτής Ιωαννίνων το 2012 και το 2015 στη Β΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είναι η πρώτη φορά που κατέβηκε στις Ευρωεκλογές με την ίδια παράταξη.

Είναι οικονομολόγος και νομικός.

Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή εξελέγη βουλευτής το 2007 με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ευρώπη. Σπούδασε αρχιτεκτονική και είναι μέλος της Ευρωβουλής από το 2014.

Έλενα Κουντουρά

Η Έλενα Κουντουρά κατέβηκε ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με την Νέα Δημοκρατία το 2004. Στη συνέχεια τη συναντάμε στους ΑΝΕΛ και από εκεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως υπουργός Τουρισμού., από όπου παραιτήθηκε για να μπορεί να είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει