Τα προγνωστικά Μαξίμου και Πειραιώς για τις εκλογές

Που βλέπουν οι συνεργάτες Τσίπρα και Μητσοτάκη να κάθεται η "μπίλια"

Τις εκτιμήσεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής έχουν αποκρυσταλλώσει τα επιτελεία του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδοτη, στο Μαξίμου βρίσκονται ακόμα στις προβλέψεις των Βερναρδάκη, Φλαμπουράρη, Τζανακόπουλου και Πουλάκη, ότι η διαφορά θα είναι μικρότερη των τεσσάρων μονάδων. Ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, «βλέπουν» τη διαφορά να κυμαίνεται στις 8  – 9 μονάδες.

Στο Μαξίμου, σύμφωνα με την στήλη, «τα τελευταία προγνωστικά βεβαίως έλεγαν (μετά τις υποσχέσεις ότι θα δοθεί και δώρο Χριστουγέννων) ότι η εκλογική μάχη της Κυριακής για τις ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι. Ηδη, λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε τη διαφορά με τη ΝΔ και ότι η «κατάσταση παλεύεται». Στη ΝΔ όμως λένε διαφορετικά πράγματα…

Για παράδειγμα, ηγετικά στελέχη ανεβάζουν πολύ τον πήχη λέγοντας ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι διαφορά «8+». Και ότι το βράδυ των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την παραίτηση Τσίπρα. Πρωτοκλασάτα στελέχη ανεβάζουν τη διαφορά στο 9+, αν και δεν δίνουν την άδεια να αναφερθεί το όνομά τους. Η αισιοδοξία αυτή βασίζεται κυρίως στις δημοσκοπήσεις και στις κυλιόμενες μετρήσεις που κάνουν τα κόμματα. Προς το παρόν όμως όλη η μάχη δίνεται σε επίπεδο εξέδρας…».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη άρχισε η κινητοποίηση για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη στην οποία ενεργό συμμετοχή έχουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Σγαρδέλης. Στην προεκλογική ομιλία στο Περιστέρι, «το γενικό πρόσταγμα έχει ανατεθεί στον Μάκη Βορίδη», καθώς, «το παν είναι η ψυχολογία, και σε αυτήν ποντάρει τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει