Αιχμές Μητσοτάκη: Ο Βέμπερ γνωρίζει τι πήγε να κάνει ο Τσίπρας στην Ελλάδα

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ζάππειο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει όλη η Ευρώπη ν’ αντιμετωπίσει την απειλή του λαϊκισμού και τους κινδύνους της δημαγωγίας και του εθνικισμού, προκειμένου η Ευρώπη να μη μετατραπεί σε μια κλειστή και φοβική ήπειρο. Ειδικά δε για τον πρωθυπουργό, άφησε αιχμές πως ο κ. Βέμπερ “γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα”, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζει τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως εχθρό της Ελλάδας διότι “αντιτάχθηκε στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης που κόστισε 100 δις ευρώ”.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “όσα ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας για τον κ. Βέμπερ, η αλήθεια λέει ότι εκείνος (σ.σ.: ο κ. Βέμπερ) τάσσεται υπέρ της προστασίας και στήριξης των ελληνικών συνόρων με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Αποκάλεσε δε το στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος ως “φίλο της Ελλάδας” και “σίγουρη επιλογή για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν”, ενώ ξεκαθάρισε ότι “στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, με την προοπτική μείωσης των δυσβάστακτων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιώργος Τράγκας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Από 9 Σεπτεμβρίου, 7 – 10 το πρωί