Πότε θα συζητηθεί στη Βουλή η άρση της ασυλίας του Λοβέρδου

Την επόμενη εβδομάδα αρχικά η επιτροπή δεοντολογίας την Πέμπτη και στη συνέχεια η ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή θα αποφασίσουν για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Η σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis να γίνει την επόμενη Πέμπτη στην επιτροπή δεοντολογίας.

Εκτός όμως από τον κ. Λοβέρδο θα συζητηθούν οι άρσεις ασυλίας άλλων δύο σημαντικών υποθέσεων.

Η πρώτη υπόθεση αφορά την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης κατά του πρώην Υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση Novartis είναι δεδομένη η στάση που θα κρατήσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφού ο κ. Λοβέρδος και το ΚΙΝΑΛ έχουν ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του.

Ετσι το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, όσο και για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου.

Μάλιστα για τον κ. Καμμένο το ενδιαφέρον θα είναι ακόμη πιο έντονο καθώς για πρώτη φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να αποφασίσουν για την άρση ή μη της ασυλίας του από τότε που έπαψε να είναι κυβερνητικός εταίρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει