Ο Τσακαλώτος «απάντησε» στον Μητσοτάκη: Αν βγεις, πώς θα αποζημιώσεις τη μεσαία τάξη; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απηύθυνε ένα ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω Twitter, για την αποκατάσταση των εισοδηματικών απωλειών της μεσαίας τάξης.

Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε με δύο αναρτήσεις στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη στο Reuters. Ο κ. Τσακαλώτος, παραθέτοντας στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση του ετήσιου εισοδήματος της μεσαίας τάξης, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει «πώς θα αποζημιώσει τη μεσαία τάξη για τις απώλειες που είχε επί των κυβερνήσεων ΝΔ», ενώ χαρακτηρίζει «απίθανη» την περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές.

«Τα δεδομένα: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5258€. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146€. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης.

 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πει πώς -στην απίθανη περίπτωση που βγει- θα αποζημιώσει την μεσαία τάξη για τις απώλειες που είχε επί των κυβερνήσεων ΝΔ;», έγραψε ο κ. Τσακαλώτος στο Twitter.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει