ΝΔ καλεί ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λύση με την ψήφο των Ελλήνων που μένουν στη Βρετανία

182

Να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη δυνατότητα των Ελλήνων που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές, καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για παράταση του Brexit «εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί, με πρόσχημα το Brexit, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους Έλληνες που ζουν στη Μ. Βρετανία να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους στις προσεχείς Ευρωεκλογές, όπως δικαιούνται εκ του νόμου».

Η ΝΔ ανέδειξε το θέμα ήδη από τον Φεβρουάριο και οι αρμόδιοι υπουργοί Κατρούγκαλος και Χαρίτσης είχαν διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η δυνατότητα στους 70 χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στη Μ. Βρετανία να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν ως κάτοικοι κράτους μέλους της ΕΕ να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Από την Πειραιώς καλούν την να δώσει οδηγίες στην πρεσβεία και τα προξενεία στη Μεγάλη Βρετανία για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους, να διαθέσει επαρκή αριθμό προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου απρόσκοπτα και να δώσει εύλογη παράταση τουλάχιστον για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

«Ας πάψουν επιτέλους να κρύβονται οι κ. Χαρίτσης και Κατρούγκαλος. Δεν μπορούν να παίζουν με τα εκλογικά δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, όσο κι αν βρίσκονται σε πανικό ενόψει της επερχόμενης ήττας του κόμματός τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...