«Δώσε την έδρα ρε!»: Χοντρό επεισόδιο μεταξύ Καμμένου – Κουίκ – Ολος ο διάλογος

Πίστη στην κυβέρνηση ορκίστηκε ο Κουίκ: «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα..." (έγγραφο)

Πρωτοφανές επεισόδιο σημάδεψε την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ.

Στην άδεια αίθουσα της Ολομέλειας, σύμφωνα με το real.gr, παρών ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος ο οποίος μόλις είδε τον κ. Κουίκ να τον προσεγγίζει για να τον χαιρετίσει διαμαρτυρήθηκε έντονα:

«Μακριά από μένα. Να παραδώσεις την έδρα. Που έπεφτες στα γόνατα κι έκλαιγες για τη Μακεδονία. Να παραδώσεις την έδρα ρε. Πως και δεν είσαι σε κανένα αεροπλάνο;» φώναξε με τον κ. Κουίκ να τον κοιτά έκπληκτος και να μονολογεί: ‘Ήρθε για τη φωτογραφία».

Σύμφωνα με το ethnos.gr ο διάλογος έχει ως εξής: 

Τ. Κουίκ: Έγινες διάσημος (σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες του κατά την ορκωμοσία του στην Ολομέλεια)

Δ. Καμμένος: Έπρεπε να παραδώσεις την έδρα.

Τ. Κουίκ: Ούτε εσύ την παρέδωσες.

Δ. Καμμένος: Εγώ δεν την παρέδωσα γιατί διεγράφην.

Τ. Κουίκ: Κι εγώ δεν διαγράφηκα.

Δ. Καμμένος: Εσύ δεν διαγράφηκες. Εγώ παρέμεινα δεξιός και δεν έγινα Συριζαίος στα γεράματα για μία καρέκλα.

Τ. Κουίκ: Εσύ, όμως, έχεις το προνόμιο να πηγαίνεις στο γήπεδο.

Δ. Καμμένος: Εγώ δεν πούλησα τη Μακεδονία, παρέμεινα δεξιός γι’ αυτό διεγράφην.

Ορκίστηκε ο Τ. Κουίκ

Ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε πριν από λίγη ώρα, λαμβάνοντας τη θέση του ως ανεξάρτητος βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας, υποσχόμενος «πίστη στην κυβέρνηση μέχρι τέλους».

Ο υπουργός της κυβέρνησης που έλαβε τη θέση του παραιτηθέντα, Θανάση Παπαχριστόπουλου, μετά την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ λογίζεται ως ανεξάρτητος βουλευτής. Μάλιστα με επιστολή που έστειλε στο προεδρείο και αναγνώστηκε σχετικώς, μπήκε σε αυτή την ιδιόμορφη ομάδα των «6» βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρότι δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος Ανεξάρτητος Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι, ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίξω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το Σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όπως και αυτές που απορρέουν από το τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του, τον Δεκέμβριο του 2018, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Κουίκ και καταλήγει: «Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ανεξάρτητα από την πρόθεση του κ. Κουίκ, η ΚΟ των ΑΝΕΛ είχε ήδη διαλυθεί από την περασμένη Παρασκευή, όταν ο κ. Καμμένος διέγραψε τον Θ. Παπαχριστόπουλο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει