Το «Ποτάμι» … εκβάλλει στη Λίμνη των Πρεσπών: Ψαρεύει ψήφους το Μαξίμου

Τον 151ο των Πρεσπών ψάχνει η κυβέρνηση - Ποιους βάζει στη λίστα

Στο Μαξίμου ήδη άρχισαν να κάνουν τους νέους υπολογισμούς με βάση και τα δεδομένα από την χθεσινό αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης. Κατά τη χθεσινή διαδικασία, η κυβέρνηση σώθηκε από την ψήφο των 6 «πρόθυμων» βουλευτών, τεσσάρων των ΑΝΕΛ (Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις), της Κατερίνας Παπακώστα και του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι.
Επειδή όμως, ο κ. Ζουράρις των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση… αλιεύει στις όχθες του Ποταμιού» για να βρει την 151 ψήφο – ίσως και περισσότερες -προκειμένου να περάσει τη Συμφωνία της Λίμνης.

Το «Ποτάμι» αποτελεί μια καλή δεξαμενή ψήφων για την κυβέρνηση, καθώς, θεωρείται πολύ πιθανό οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας, όπως είχαν αρχικά αποφασίσει, και η Συμφωνία να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση ο κ. Δανέλλης, ανέτρεψε τα δεδομένα και τα στελέχη του Ποταμιού, αρχίζουν τώρα να κάνουν δεύτερες σκέψεις για καταψήφιση της Συμφωνίας.

Ο κ. Λυκούδης πάντως σήμερα, σε αντίθεση με τους άλλους δύο βουλευτές του Σταύρου Θεοδωράκη,  Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Αμυρά, ξεκαθάρισε πως δεν θα καταψηφίσει την Συμφωνία.

Στην χρυσή εφεδρεία όμως του Μαξίμου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ωστόσο, το τι θα πράξει στη ψηφοφορία για τις Πρέσπες, φαίνεται να εξαρτάται από την απόφαση του κ.  Σταύρου Θεοδωράκη, με τον οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες επίσης αναφέρουν, πως στην… όχθη της Λίμνης, βρίσκεται ακόμα ένας βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Δίνοντας τον κυβερνητικό στόχο, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, δήλωσε πρόσφατα πως «Η Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι δεν είναι υποχρέωση εκ του Συντάγματος, θα πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τους διεθνείς οργανισμούς». Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους ίδιους τόνους πρόσθετε ότι «δεδηλωμένος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει πάνω από 151 ψήφους», έστω και αν τεχνικά δεν είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό είναι κρίσιμες οι ψήφοι του Ποταμιού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει