Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: «Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο» – Συγκαλείται εκτάκτως Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Καμμένος: "Ψευτοτσαμπουκάδες οι Τούρκοι"

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας  ζητώντας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Και ενώ η Αγκυρα συνεχίζει το μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο και τις προκλητικές δηλώσεις, όπως έγινε γνωστό αύριο συγκαλείται εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «ψευτοτσαμπουκαδες».

“Υπογράμμισα την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τριμερή στο Ισραήλ,ζητώντας από τη Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
Λίγο μετά την αναφορά του πρωθυπουργού για την τουρκική προκλητικότητα το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή (21.12.2018) θα συγκληθεί εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η Νέα Δημοκρατία διεμήνυσε πως θα παραβρεθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και θα εκπροσωπηθεί από τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο. “Είναι αυτό που ζητούσαμε τόσο καιρό, ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης”, ανέφεραν πηγές της Πειραιώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει