Στυλιανίδης σε Γ.Τράγκα: «Επαίσχυντη η συμφωνία των Πρεσπών – Τα δώσαμε όλα και δεν πήραμε τίποτα»

186

Τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα και τα ανοιχτά μέτωπα στα εθνικά μας θέματα, ανέλυσε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης , καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις».

Ο κ. Στυλιανίδης υπερασπίστηκε την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε όλους τους τομείς και δη στην επιλογή προσέγγισης της Μόσχας αναγνωρίζοντας όμως και αστοχίες. Τουλάχιστον στην περίπτωση του αγωγού south steam, που προκάλεσε, όπως είπε, την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ. «Το δόγμα των Καραμανλήδων ήταν πάντα ότι ανήκουμε στην Δύση. Πατάμε λοιπόν γερά σε αυτή την συμμαχία και απλώνουμε το χέρι και στην Ανατολή προκειμένου να αξιοποιήσουμε και τα πλεονεκτήματα που έχει».

Αναφερόμενος στην απουσία δημόσιου λόγου του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι ο Κ. Καραμανλής με την εμβληματική του επίσκεψη του στην Θράκη έδωσε τους απαιτούμενους συμβολισμούς και έστειλε μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις. Στους κυβερνώντες έδειξε ότι «πρέπει να σοβαρευτούν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα εθνικά μας ζητήματα» και στην Τουρκία έδειξε ότι «είμαστε εδώ έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας θέματα». Σε ότι αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι η μάχη των βουλευτικών εκλογών θα δείξει και τις ηγετικές του ικανότητες.

Ερωτηθείς για την συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για επαίσχυντη και ετεροβαρή συμφωνία προς όφελος των Σκοπιανών. Ετεροβαρής γιατί τα δώσαμε όλα και δεν πήραμε τίποτα. «Δεν φροντίσαμε», είπε, «να βάλουμε κόκκινες γραμμές σε αυτά που δεχόμαστε και σε αυτά που δεν δεχόμαστε. Δεν κατοχυρώσαμε τα περί εθνότητας και γλώσσας. Δεν κατοχυρώσαμε τις εμπορικές ονομασίες, τις μπράντες και κυρίως δεν οριοθετήσαμε το δικαίωμα του περίκλειστου κράτους για την ΑΟΖ», με αποτέλεσμα να χρειαστούν νέες διαπραγματεύσεις καθώς οι Σκοπιανοί θα εγείρουν θέμα καθόδου στον Θερμαϊκό αλλά και από την πλευρά της Αλβανίας.

Αναφερόμενος στη στάση του Καμμένου στη συγκυβέρνηση: «Εκτιμώ ότι είναι τραγικό λάθος αυτό το οποίο κάνει, δίνει ανάσες ζωής σε μια κυβέρνηση η οποία έχει στρεβλή αντίληψη για το καλό της Ελλάδος. Σε μια κυβέρνηση η οποία κουβαλάει ιδεοληψίες από το παρελθόν και σε μια κυβέρνηση που έχει στο στελεχιακό της δυναμικό άτομα τα οποία έχουν ιστορικά απωθημένα. Ιστορικά απωθημένα τα οποία δεν βγαίνουνε μόνο πάνω στη διαχείριση, κλονίζουν πολλές φορές με τις πολιτικές που επιλέγουν τον αξιακό κώδικα του ίδιου του ελληνισμού.

Τέλος, επανέλαβε ότι τον ευαίσθητο νομό Ροδόπης εκπροσωπούν στην Βουλή μόνο μουσουλμάνοι βουλευτές και μίλησε γενικότερα για συνδιοίκηση σε Ξάνθη και Ροδόπη καθώς ο χριστιανικός πληθυσμός βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...