Βέμπερ: Η Γερμανία έκανε λάθη – Ελπίδα για την Ελλάδα ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή», δηλώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», τονίζοντας πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «θα είναι ένας πρωθυπουργός που πολεμά για τους πολίτες και προσφέρει μια νέα προοπτική ελπίδας για το μέλλον».

Ο 46χρονος Γερμανός πολιτικός, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κέρδισε την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο στο Ελσίνκι το «χρίσμα» του ΕΛΚ για να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν.

Στη συνέντευξή του παραδέχεται ότι η Γερμανία έκανε λάθη κατά την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα και ζητάει από την Κομισιόν να δείξει απέναντι στην Ιταλία, στο φλέγον ζήτημα που αφορά τον Προϋπολογισμό της, ουσιαστικά την ίδια αυστηρότητα που έδειξε και απέναντι στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ευρωζώνη.

Ο υποψήφιος διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθαρίζει επίσης ότι η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ στο Κυπριακό δεν μασάει τα λόγια του, λέγοντας πως «η τουρκική κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου είναι απαράδεκτη και συνιστά μία από τις ανοιχτές πληγές της Ιστορίας στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο».

Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ προτείνει συγκεκριμένους τρόπους για να ελαφρύνει το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα από την προσφυγική κρίση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιώργος Τράγκας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Από 9 Σεπτεμβρίου, 7 – 10 το πρωί