Ραγδαίες εξελίξεις: Τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ για την παράδοση της Μακεδονίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγη ώρα συνάντησε κατόπιν δικού του αιτήματος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνάντηση ζητήθηκε μετά την θλιβερή συμφωνία που ανήγγειλε ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός και αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία. Το γεγονός αυτό γεννά σκέψεις πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Αλλωστε χθες ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στον Πάνο Καμμένο, προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μην υπογράψει μια συμφωνία που δεν έχει τη στήριξη της κυβέρνησής του, γιατί δεν έχει τη πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα.

Τελευταία σενάρια ωστόσο, που διακινούνται, μιλούν για το ενδεχόμενο η πρόταση μομφής, εάν τελικά κατατεθεί από τη ΝΔ., να αφορά τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Έκτακτη συνάντηση με Παυλόπουλο ζήτησε ο Μητσοτάκης για σήμερα!

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για το Σκοπιανό: Στείλε μου όλο το κείμενο της συμφωνίας

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Βίντεο)

Πάντως από τη στιγμή που κατατεθεί η πρόταση μομφής, σταματάει οποιαδήποτε άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ετσι, εάν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να καταθέσει την πρόταση σήμερα ή αύριο μεσούσης της διαδικασίας για το πολυνομοσχέδιο, τότε σταματά η συζήτηση αυτή, για να ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Επίσης, ένα δεύτερο σενάριο που διακινείται είναι η πρόταση μομφής να κατατεθεί την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής διαρκεί έως τρεις μέρες και λήγει με ψηφοφορία.

Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη όταν ρωτήθηκε εάν η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης απάντησε: “κάθε πράγμα στον καιρό του” αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα αυτή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η κα Σπυράκη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ σχολιάζοντας τη στάση του Πάνου Καμμένου τόνισε πως “δεν μπορούμε να κυβερνούμε αλά καρτ”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει