Νέα κόντρα Τασίας-Δένδια και υπενθύμιση του «άει στο διάολο»

207

Την έντονη αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια προκάλεσε η τοποθέτηση από το προεδρείο και συγκεκριμένα από την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Όταν ο κ. Δένδιας επικαλέστηκε το άρθρο 60 του Συντάγματος σχετικά με το ψηφοδέλτιο της σημερινής διαδικασίας, η κ. Χριστοδουλοπούλου μίλησε, αναρμόδια ωστόσο από την θέση της Προέδρου της Βουλής, για τεχνάσματα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Δένδιας δεν αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό και διαπληκτίστηκε με την πρόεδρος σημειώνοντας σε έντονο ύφος «Αλλάξτε το ψηφοδέλτιο. Μου στερείται το δικαίωμα να εκφραστώ.

Με το ψηφοδέλτιο αυτό στερείται το δικαίωμα έκφρασης σε όλους τους βουλευτές» σημείωσε εμφανώς εκνευρισμένος. Να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν ο κ. Δένδιας προανήγγειλε ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί να ψηφίσει με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο εάν αυτό δεν αλλάξει.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ωστόσο παρά την προσπάθειά της να επισκιάσει το αίτημα του κ. Δένδια, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία.

Βέβαια έχουμε συνηθίσει στον ρόλο αυτό της Τασίας, η οποία συχνά ξεχνά ότι κάθεται στην καρέκλα του προέδρου της Βουλής και δεν χρειάζεται να κάνει σχόλια επί των ομιλούντων όταν διαφωνεί μαζί τους επειδή εκφράζουν άλλη πολιτική ιδεολογία από την δική της.

Μετά την ένταση που είχε με τον κ. Δένδια, απευθύνθηκε στον κ. Αθανασίου για του θυμίσει ότι δεν χρειάζεται να μιλήσουν όλοι γιατί κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση για την Novartis και οδηγήθηκε σε μια… παρεξήγηση μαζί του με μια φράση…

Του θύμισε δηλαδή ότι εκνευρίστηκε τόσο που όχι μόνο ξέχασε ότι ήταν και τότε Πρόεδρος, αλλά κι ότι ήταν ανοιχτά τα μικρόφωνα όταν αναφερόμενη στον κ. Αθανασίου ψιθύρισε «άει στο διάολο».

Είχε καταγραφεί μάλιστα και στα πρακτικά. Και τότε και τώρα η κ. Χριστοδουλοπούλου… δεν το είχε παραδεχθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...