Βουλευτική… καμπάνα! Αποκλεισμός και περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Λαγού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Λαγός τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας για το επεισόδιο που δημιούργησε στην Βουλή. Ένα επεισόδιο που… για λίγο δεν οδήγησε τον βουλευτή της ΧΑ να πιαστεί στα χέρια με τον Νίκο Ξυδάκη.
Κοινοβουλευτικός αποκλεισμός δεκαπέντε ημερών και περικοπή του ενός τετάρτου της βουλευτικής του αποζημίωσης. Αυτή ήταν η «καμπάνα» που άκουσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Συγκεκριμένα, την τιμωρία αυτή προβλέπει η γνωμοδότηση – εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια σχετικά με την ακραία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή. Συμπεριφορά που παραλίγο να εξελιχθεί σε χειροδικία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας καταλόγισε την μεγαλύτερη δυνατή ποινή της μομφής που διαθέτει ο Κανονισμό της Βουλής για Βουλευτή. Παρά τις ακραίες εκφράσεις και τον εθνικιστικό παραληρηματικό λόγο του Γιάννη Λαγού στην συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου.

Την ημέρα εκείνη συζητούνταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών στην Ολομέλεια.

Η στάση πάντως των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και οι ίδιες τους δηλώσεις ότι οι ποινές που τους επιβάλλονται δεν πρόκειται να τους κάμψουν… προβλημάτισαν χθες την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τα μέλη των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ανέφεραν ότι θα πρέπει ο ΚτΒ να αυστηροποιηθεί. Κι αυτό λόγω των… νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η συνολική στάση της κοινοβουλευτική ομάδας της ΧΑ.

Στη συνεδρίαση πάντως, το θέμα που εξετάστηκε ήταν μόνο η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Γιάννη Λαγού και όχι η εν γένει συμπεριφορά όλης της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει