Δείτε το νησί όπου οι γάτες είναι περισσότερες από τους ανθρώπους! (Βίντεο)

Το νησί Aoshima είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται νότια της Ιαπωνίας όπου οι γάτες είναι περισσότερες γάτες από τους ανθρώπους.

Εκτιμάται ότι πάνω από εκατό γάτες ζουν στο νησί.

Στο Aoshima κατοικούν από κάποιους αλιείς που έχουν παρατηρήσει μια μεγάλη αύξηση των τουριστικών επισκέψεων λόγω των διάσημων ενοικιαστές τους.

Όταν το νησί Aoshima είχε γεμίσει πριν από λίγα χρόνια με ποντίκια, τα οποία προκαλούσαν ζημιές στις βάρκες των ψαράδων, οι γάτες οι οποίες ήρθαν στο νησί φάνηκαν σαν σωτήρες.

Ωστόσο, τα αιλουροειδή πολλαπλασιάστηκαν και πλέον 120 γάτες ζουν στο νησί, στο οποίο κατοικούν μόλις 22 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους συνταξιούχοι που έμειναν πίσω, όταν όλοι έφευγαν για τις πόλεις αναζητώντας εργασία.

Το Aoshima, παρόλο που δεν διαθέτει εστιατόρια, αυτοκίνητα, μαγαζιά ή ξενοδοχεία, αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών απ’όλη τη χώρα, λάτρεις των αιλουροειδών, οι οποίοι επισκέπτονται το «γατοκρατούμενο» νησί με φέρι μποτ, σε δύο 30λεπτες διαδρομές την ημέρα.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού ταΐζουν τις γάτες, οι οποίες περιφέρονται στο νησί χωρίς φόβο, ειδικά όταν το καράβι φεύγει παίρνοντας μαζί του τους εκδρομείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιώργος Τράγκας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Από 9 Σεπτεμβρίου, 7 – 10 το πρωί