Ανίερη πρόκληση:Βρετανός συγγραφέας κατηγορεί τον Ιησού ότι χρησιμοποιούσε λάδι κάνναβης!

Ο Βρετανός Ντέιβιντ Μπίνενστοκ, συγγραφέας πολλών βιβλίων που ενθαρρύνουν τη χρήση μαριχουάνας, επισημαίνει ότι οι θεραπευτικές εφαρμογές που βασίζονται σε λάδι κάνναβης ήταν συνηθισμένες πριν από 2.000 χρόνια

«O Ιησούς χρησιμοποιούσε λάδι κάνναβης για να κάνει θαύματα»…

Οι ισχυρισμοί ενός αμφιλεγόμενου Βρετανού συγγραφέα και δημοσιογράφου βασίζονται-όπως ο ίδιος λέει-στις προσεγγίσεις των αναγραφόμενων στη Παλαιά Διαθήκη.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ερευνητή Ντέιβιντ Μπίνενστοκ, ο Ιησούς και οι μαθητές του χρησιμοποίησαν την κάνναβη για να πράττουν θαυματουργές θεραπείες. 

Η ιαματική χρήση της κάνναβης την εποχή του Ιησού ήταν διαδεδομένη και το φυτό δεν έφερε το αρνητικό στίγμα που φέρει επί των ημερών μας μετά από έναν αιώνα απαγόρευσης και δαιμονοποίησης.

 

«Το λάδι που χρησιμοποιoύνταν από τον Ιησού περιείχε κι ένα συστατικό που ονομάζεται «Kaneh-bosem» το οποίο έχει αναγνωριστεί ως εκχύλισμα κάνναβης»,όπως αναφέρει ο Μπίνενστοκ.

Ο Βρετανός Ντέιβιντ Μπίνενστοκ, συγγραφέας πολλών βιβλίων που ενθαρρύνουν τη χρήση μαριχουάνας, επισημαίνει ότι οι θεραπευτικές εφαρμογές που βασίζονται σε λάδι κάνναβης ήταν συνηθισμένες πριν από 2.000 χρόνια.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Star»,ο Μπίνεσνστοκ υποστήριξε χαρακτηριστικά:
«Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι η κάνναβη ήταν ευρέως διαδεδομένη εκείνη την περίοδο.Ήξεραν πώς να την αναπτύξουν και να εκμεταλλευτούν τις φαρμακευτικές της ιδιότητες».
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ισχυρισμοί των επιστημόνων όπως του Μπίνενστοκ και του Καρλ Ρακ έχουν διχάσει την πλειοψηφία των Ιστορικών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν επαρκούν τα στοιχεία για να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι η Ιησούς χρησιμοποιούσε λάδι κάνναβης για να κάνει θαύματα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ρόλο της κάνναβης στην ιουδαϊκή θρησκεία», έχει δηλώσει σχετικά και ο Καρλ Ρακ,καθηγητής κλασικής μυθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
«Προφανώς η εύκολη διαθεσιμότητα και η ήδη μακρά παράδοση της χρήσης κάνναβης στα χρόνια του πρώιμου Ιουδαισμού ,οδήγησε αναπόφευκτα στο να συμπεριληφθεί και αυτή στα μίγματα που χρησιμοποιούνταν στις ιεροτελεστίες της εποχής», επισημαίνει ο Αμερικανός καθηγητής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει