Απόδραση…ανέκδοτο: Κρατούμενοι έπεισαν τον μεθυσμένο δεσμοφύλακα να τους αφήσει να φύγουν!

Δύο κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές (υψίστης ασφαλείας) La Picota στην Μπογκοτά, αφού πρώτα μέθυσαν τον δεσμοφύλακα, τον έπεισαν να τους αφήσει να φύγουν για να πάνε να αγοράσουν κι άλλο αλκοόλ! Εννοείται πως δεν επέστρεψαν ποτέ και τώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Αλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι ο συνάδελφός τους αρνήθηκε να περάσει από αλκοτέστ, ενώ η αναπνοή του μύριζε αλκοόλ. Σύμφωνα με τον διευθυντή της φυλακής, είναι συνήθης η παραγωγή αλκοόλ μέσα στη φυλακή, παρά τους συχνούς ελέγχους.

Οι δύο δραπέτες είναι ο Τζον Γκουτιέρεζ Ρινκόν, αντάρτης του FARC που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 40 ετών για απαγωγή το 2003 και ο Ολμέδο Βάργκας, που πρόσφατα αποχώρισε από τη FARC και περίμενε να δικαστεί για κλοπή.

Με δεδομένο ότι οι αρχές δεν εντόπισαν οποιαδήποτε ζημιά στις πύλες της φυλακής, εκτιμούν ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος τους βοήθησε να αποδράσουν. Αλλωστε, σε αυτό το συμπέρασμα τους οδηγούν και οι μαρτυρίες συναδέλφων του εμπλεκόμενου, που είπαν ότι είδαν τους δύο κρατούμενους να τα πίνουν με έναν δεσμοφύλακα και πως τον έπεισαν να τους αφήσει να φύγουν με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν με νέες προμήθειες σε αλκοόλ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει