ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Ποιον αρχηγό κόμματος θέλει στο ψηφοδέλτιό του ο Λεβέντης (photo)

leventis

Μια αναπάντεχη πρόταση συνεργασίας έρχεται για τον επικεφαλής του Ποταμιού από τον Βασίλη Λεβέντη…

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏ ÐÏÔÁÌÉ ÐÏËÉÔÉÊÏ ÊÏÌÌÁ ÓÔÁÕÑÏÓ ÈÅÏÄÙÑÁÊÇÓ ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÏÓ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ HUB ÐÏËÉÔÉÊÇ ÊÏÉÍÙÍÉÁ

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον Real FM, είπε για τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Είναι αξιόλογος σαν άνθρωπος και θα μπορούσα να τον έχω ως υποψήφιο αν ήθελε. Θεωρώ ασυνάρτητο και βλακώδες να πάει με τη ΝΔ. Επίσης, θεωρώ ότι είναι κακό να πάει και με τα ορφανά του Σημίτη».

Ανοιχτός σε συνεργασία με ΝΔ
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Βασίλης Λεβέντης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεχθεί τα εννέα σημεία της Ένωσης Κεντρώων.

«Βεβαίως, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αρκεί να τηρήσουν τα εννέα σημεία. Εμείς δεν ζητάμε υπουργεία, δεν ζητάμε τίποτα ως λάφυρο. Εμείς ευχαρίστως θα δώσουμε ότι έχουμε 10-20 βουλευτές, ότι έχει η Ένωση Κεντρώων, ευχαρίστως τους προσφέρει στο πρώτο κόμμα προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να ζητάμε ούτε μία γενική γραμματεία, ούτε ένα υπουργείο. Αρκεί να μου δώσει την υπόσχεση ο Πρωθυπουργός ότι εντός εξαμήνου οι 300 βουλευτές θα γίνουν 200, οι συντάξεις των πλουσίων θα καταργηθούν για να βοηθήσουμε αναπήρους και πολυτέκνους, οι πολλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μία με ανώτερο πλαφόν τα 1.500 ευρώ»

«Εμείς ζητάμε κάποια πράγματα και δεν κερδίζουμε κάτι από αυτά. Εάν μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 είναι 33% κάτω το κόστος της Βουλής. Στην πράξη επιτυγχάνονται οι συνεργασίες».

Ο Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα
Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε «ο κ. Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα, δεν έχει περιθώρια να ροκανίζει χρόνο. Επομένως, είναι σίγουρο ότι θα επέλθει συμφωνία, το δύσκολο είναι πώς θα περάσει στη Βουλή τη συμφωνία αυτή… Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν αντίμετρα, τα αντίμετρα είναι γουρούνι στο σακί και ακόμη και να υπάρξουν δεν θα αφορούν αυτούς που θα πλήττουν τα μέτρα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει