«ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Το 18μηνο, η λίστα και οι «εκλεκτοί» του Κυριάκου

ÂÏÕËÅÕÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 20 ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÕ 2015// ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

«Λίφτινγκ»  στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σχεδιάζουν στην Λ. Συγγρού

καθώς εντείνονται τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες.

Εάν οι εκλογές διεξαχθούν πριν τη λήξη του 18μηνου, οπότε θα ισχύσει η λίστα, οι αλλαγές θα αφορούν πρωτίστως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας  και δευτερευόντως τους συνδυασμούς στις άλλες περιφέρειες.

Εάν οι εκλογές διεξαχθούν μετά τη λήξη του 18μηνου, οι αλλαγές θα είναι ευρύτερες στο πλαίσιο της προσπάθειας του κ. Μητσοτάκη μετά το κόμμα να ελέγξει και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Είθισται οι αρχηγοί, όποτε οι εκλογές διεξάγονται με λίστα, δεν επιφέρουν καμία αλλαγή  τόσο στα ονόματα, όσο και στη σειρά εκλογής.

Ωστόσο, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη με το επιχείρημα ότι  το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών, άρα θα έχει 50 παραπάνω βουλευτές, αναμένεται να φέρουν τα πάνω – κάτω στη σειρά των υποψηφίων, προωθώντας τους «εκλεκτούς» τους Προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να «αδειάσει» το Επικρατείας, προκειμένου να τοποθετήσει στις εκλόγιμες θέσεις πρόσωπα της δικής τους επιρροής και

εκλογής.  Τι θα γίνουν οι νυν βουλευτές; Θα τοποθετηθούν πρώτοι επιλαχόντες στις περιφέρειες της προτίμησής τους, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη η εκλογή τους. Ο

Δημήτρης Σταμάτης θα μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής, ο Θεόδωρος Φορτσάκης στην Α΄Αθηνών και η Νίκη Κεραμέως στη Β’ Αθηνών ενώ ο Βασίλης Οικονόμου θα επιστρέψει στην περιφέρεια Αττικής.

fortsakis OIKONOMOU-VASILIS κεραμεως σταματης

Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν στις μη εκλόγιμες θέσεις, όπου ο εκάστοτε αρχηγός δεν δεσμεύεται να τηρήσει τη σειρά που είχαν στις προηγούμενες εκλογές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει