Ποιον ψάχνουν όλοι στο Μαξίμου: Ο Κυριάκος τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια

Εχει το παρατσούκλι ο "πωγωνοφόρος μεταρρυθμιστής"

«Τα τελευταία 24ωρα δεν υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη που να μην έχει καλέσει στο τηλέφωνο τον Λεωνίδα Χριστόπουλο«.

Πρόκειται για το νέο γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και απλούστευσης διαδικασιών. Είναι αυτός που με απλά λόγια, σύμφωνα με τη στήλη ΒΗΜΑτοδοτης, μοιράζει αρμοδιότητες, διευθύνσεις και φορείς σε υπουργούς και υφυπουργούς.

«Θα μου πείτε, έχει τέτοια δύναμη; Σας απαντώ ευθέως ναι. Ο κ. Χριστόπουλος υπήρξε ειδικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη κατά τη θητεία του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε θέματα μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και τα τελευταία έτη ήταν σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα κράτους και Δημόσιας Διοίκησης», αναφέρει το δημοσίευμα και εξηγεί:

«Ο Πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και κάποιοι λένε πως έχει περισσότερα ερείσματα ακόμη και από τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο. Ο κ. Χριστόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick, ενώ έχει αποφοιτήσει και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Και για να μην το λησμονήσω. Λόγω της ξανθιάς γενειάδας του έχει ήδη αποκτήσει το παρατσούκλι ο… «πωγωνοφόρος μεταρρυθμιστής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει