Κεραμίδι προσγειώθηκε κοντά στον Δανό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συνέντευξης (Βίντεο)

Λίγα εκατοστά μακριά από τον Δανό πρωθυπουργό προσγειώθηκε ένα κεραμίδι, το οποίο έπεσε από ύψος περίπου 12 μέτρων, ενώ ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν μιλούσε στον Τύπο έξω από το Εθνικό Μουσείο της χώρας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του TV2 Sverre Quist, το κεραμίδι προσγειώθηκε περίπου ένα μέτρο από τον Ράσμουσεν.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Fik noget af en forskrækkelse i formiddags, da jeg nær fik en tagsten i hovedet. Udover forskrækkelsen er alt ok. Og jeg er (stadig) fuld af energi til de sidste 53 timers valgkamp! 😀💙👍

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lars Løkke Rasmussen (@larsloekke) στις

Η δημοσιογράφος Κάθριν Μπλόχ της εφημερίδας Berlingske, ο οποίος ήταν επίσης παρούσα στο σημείο, σχολίασε ότι το συμβάν έμοιαζε «σοβαρά παράλογο».

Αν και κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό, το Εθνικό Μουσείο διερευνά τα αίτια της πτώσης των κεραμιδιών.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μουσείου Γιάκομπ Φρίτσε απέκλεισε το ενδεχόμενο η πτώση του κεραμιδιού να συνδέεται με τις εργασίες ανακαίνισης στο κτήριο.

Μετά την πτώση του κεραμιδιού, ο πρωθυπουργός της Δανίας μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο από την αστυνομία, σύμφωνα με το δίκτυο TV2.

Αργότερα, ο Ράσμουσεν σχολίασε πως «ήταν σοκ για όλους εκεί. Ευτυχώς δεν χτύπησα στο κεφάλι».

Πάντως, όπως πρόσθεσε, «είναι όλα υπό τέτοιο έλεγχο στο κόμμα Venstre, που θα γνωρίζαμε τι να κάνουμε ακόμα κι αν είχα χτυπηθεί».

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς είχε αναφερθεί το 2014 στην πιθανότητα να χτυπηθεί στο κεφάλι με κεραμίδι, ενώ παρουσίαζε σχέδιο διαδοχής του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Για μερικά δευτερόλεπτα σκέφτεσαι πως «ποτέ δεν ξέρεις». Είναι μια μικρή υπενθύμιση ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στη ζωή», δήλωσε ο Ράσμουσεν, ενώ αργότερα δημοσίευσε βίντεο από το περιστατικό.

Ο 55χρονος Ράσμουσεν είναι επικεφαλής του φιλελεύθερου συντηρητικού κόμματος Venstre από το 2009 και έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Δανίας από το 2009 έως το 2011 και εκ νέου από το 2015 έως σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει