Τα στοιχήματα για τις εκλογές: Οι τελευταίες «διορθώσεις» – Σε ποιο κόμμα «ποντάρουν» οι παίκτες

Το "φαβορί" και οι αποδόσεις για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Το δικό του ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, έχει το παιχνίδι που γίνεται στις στοιχηματικές εταιρείες (χωρίς τη συμμετοχή του ΟΠΑΠ). Ωστόσο, τα ποσά που ποντάρονται είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα ποδοσφαιρικά «κουπόνια».

Στα στοιχήματα λοιπόν, η πρωτιά της ΝΔ είναι το σούπερ φαβορί σημείο με την τρέχουσα απόδοση να είναι στο 1,07 για κάθε ένα ευρώ πονταρίσματος. Μετατρέποντας αυτές τις αποδόσεις σε ποσοστά, η πιθανότητα νίκης της Ν.Δ είναι στο 84%. Όσο για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δίνει απόδοση 6, ενώ πριν από λίγες μέρες έδινε 8. Σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως πιστεύει ο πολύς κόσμος, στα στοιχήματα οι αποδόσεις πέφτουν κατά κανόνα όταν σε ένα σημείο συγκεντρώνεται μεγαλύτερος όγκος πονταρίσματος.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογικές επιδόσεις των κομμάτων, σύμφωνα με το mononews, φαβορί εκδοχή είναι να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά μέχρι 5,5 μονάδες. Αυτό έχει απόδοση 1,65, ενώ νίκη της ΝΔ με πάνω από 5,5 μονάδες διαφορά πληρώνει 2,15. Το ποσοστό της παιζόμενης πιθανότητας για την ήττα του Σύριζα με αυτήν τη διαφορά, είναι στο 55,8%. Για την ακρίβεια αυτό βλέπουν οι παίκτες που ποντάρουν.

Αναφορικά με τα ποσοστά, αν η ΝΔ πάει πάνω από 31,5% , τότε έχει απόδοση 1,95, ενώ το κάτω από 31,5% πληρώνει 1,80.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το πάνω ή το κάτω από το 25,5% έχει την ίδια απόδοση (1,85).

Με πριμ ο νικητής των ευρωεκλογών
Οπως τουλάχιστον δείχνει η προϊστορία, το κόμμα που έρχεται πρώτο στις ευρωεκλογές, κερδίζει κατά κανόνα και τις επερχόμενες εκλογές. Αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά του. Μοναδική εξαίρεση στις 5 φορές, είναι αυτή των εκλογών του 2000, που έγιναν 10 μήνες μετά από τις ευρωεκλογές του 1999. Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο με 32,91, αλλά στις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν πήρε την πρωτιά με 43,79%.

Στις τέσσερις άλλες περιπτώσεις, τα κόμματα που κέρδισαν τις ευρωεκλογές, νίκησαν και στις μετέπειτα εθνικές εκλογές. Με ποσοστά ενισχυμένα κατά 4,25 μονάδες το 1985, 3,85 μονάδες το 1996,7,58 μονάδες το 2009 και 9,78 μονάδες ο Σύριζα το 2015. Κατά μέσο όρο η εκλογική δύναμη των κομμάτων ανεβαίνει κατά 7,3 μονάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει