Στις καλένδες οδηγείται η «Πυθία»

Στις καλένδες ετοιμάζεται να παραλεχθεί η δικαστική υπόθεση της «Πυθίας».

Χθες στο δικαστήριο που ξεκίνησε αργά το μεσημέρι μετά από αίτημα του δικηγόρου, του κ. Καρχιμάκη διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματος για τις 14 Ιουνίου. Όμως, όπως  ανάφερε ο πρόεδρος του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου Αθηνών-έπειτα από ερώτημα μάρτυρα της υπόθεσης, το σκέλος που αφορά τον Αμερικανό πράκτορα WBB δεν θα εισαχθεί προς εκδίκαση παρότι εκφωνήθηκε ως κατηγορούμενος και θα δικαστεί μόνο ο κ. Καρχιμάκης.

Το σκέλος της υπόθεσης για τον Αμερικανό William BB, τίθεται σε αναστολή μέχρι νεοτέρας, καθώς σύμφωνα με τις αρχές δεν έχει βρεθεί. Από την άλλη ο κ. Καρχιμάκης δικάζεται για άσχετο θέμα, με την υπόθεση «Πυθία», που έχει να κάνει με απόρρητα έγγραφα της Αεροπορίας Στρατού και χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν επαφές του με υπάλληλους της ΕΥΠ.

Η πλευρά Καρχιμάκη υπέβαλε ζήτημα εξαίρεσης των μαρτύρων, καθώς ισχυρίστηκε ότι οι κληθέντες μάρτυρες δεν έχουν σχέση με το σκέλος αυτής της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου του κ. Καρχιμάκη οι συγκεκριμένοι μάρτυρες-πρώην στελέχη της ΕΥΠ, κληθήκαν για τα άλλα σκέλη της υπόθεσης, δηλαδή για τις υποκλοπές Vodafone, για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και για την απόπειρα δολοφονίας του, όπου όμως ο βασικός κατηγορούμενος W BB δεν βρίσκεται στο εδώλιο.

Από όλα αυτά προκύπτει, ότι μάλλον αυτή η υπόθεση, θα αποτελέσει έναν ακόμα σκελετό σε κάποια συρτάρια.

Πάντως είναι απαράδεκτο για μια χώρα που θέλει να λέγεται Δημοκρατική και Ευρωπαϊκή να μην διερευνά και να μην αποφασίζει το δικαστήριο για μια υπόθεση τόσο σημαντική που αφορούσε την Δημοκρατική υπόσταση της Ελλάδας.

Η υπόθεση «Πυθία, όπως είναι γνωστό αφορούσε πληροφορίες για προσπάθεια απόπειρας δολοφονίας του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και την υπόθεση των υποκλοπών της Κυβέρνησης του που είχε, όπως αποφάνθηκε άλλο δικαστήριο άμεση σχέση με την δολοφονία Τσαλικίδη.

Ο τότε εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Φούκας  είχε φτιάξει ολόκληρους τόμους για την υπόθεση αυτή, που σήμερα χωρίς τελικά να αποφανθεί η δικαιοσύνη, οδηγείται στις καλένδες.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Crashonline.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει