Στοίχημα ουίσκι έβαλε ο Τσακαλώτος στον Βενιζέλο: «Σε ισοπαλία θα πιούμε ποτά a la dutch…»

Σε στοίχημα για… ποτό κατέληξε η κόντρα που είχαν στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για «θεωρητικά πλεονάσματα»:

«Στις 13 Ιουνίου του 2018 είπατε ότι αυτά τα πλεονάσματα του 3,5, του 4,5% δεν είναι οι πραγματικοί στόχοι. Αυτό που κάνετε με τα υπερπλεονάσματα είναι εγκλωβισμός της οικονομίας στην αναιμική ανάπτυξη, στο σύρσιμο της, για να κάνετε μια παιδική αναδιανομή. Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της προοπτικής του έθνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, για να πάρει την απάντηση του κ. Τσακαλώτου:

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για θεωρητικά πλεονάσματα, αν το έχω πει να σας κεράσω ένα ουίσκι ή το ποτό της επιθυμίας σας», είπε, και επανερχόμενος συμπλήρωσε: «Επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος θα πω ότι ήταν μια ισοπαλία οπότε μπορούμε να πιούμε ποτά a la dutch»!

«Εμείς έχουμε στρατηγική να αρχίσουμε από το 2020 μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο το 2,5%», είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι θα είναι με «εγγύηση» τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει