«Βομβαρδισμός» στο twitter της Ρώσικης Πρεσβείας για το τρίγωνο Ελλάδα – ΗΠΑ – Τουρκία και S-400

Τι λέει για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Με μια σειρά αναρτήσεων, η Ρώσικη Πρεσβεία στην Αθήνα, δίνει απάντηση στον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και για τους S-400, για τους οποίους μάλιστα, λέει ότι δεν «στρέφονται σε βάρος τρίτων».

Η Ρώσικη Πρεσβεία κάνει λόγο για υποδείξεις του Αμερικανού γερουσιαστή προς την Ελλάδα ως προς το ποιοί πρέπει να είναι οι φίλοι της, και για ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας. Παράλληλα σημειώνει με νόημα ότι παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική της Ρωσίας στην περιοχή δεν έχει αλλάξει.

Αναλυτικά:

«Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: «Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι». Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;

Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική  (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού.

Η Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Η πώληση στην Τουρκία των S-400 δεν στρέφεται εναντίον τρίτων.

Οι ρωσικές θέσεις για την περιοχή παραμένουν αμετάβλητες: υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και κατά των ενεργειών που προκαλούν ένταση. Τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας η Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, θεωρεί θεμελιώδους σημασίας για επίλυση κάθε είδους διαφοράς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει