Η Παπακώστα αντεπιτίθεται για το «Μαρία Αντουανέτα»: Ως τι μιλάτε…αβράκωτοι; (ΕΙΚΟΝΑ)

Με μια ανάρτηση στο Facebook απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα, στις αντιδράσεις για την επίμαχη δήλωσή της για τα Εξάρχεια και τη Μονμάρτη, και σε όσους την αποκαλούν… Μαρία Αντουανέτα με αυτή την αφορμή.

Η Παπακώστα αποκαλεί αφελείς όσους θυμήθηκαν στην Μαρία Αντουανέτα, κάνει λόγο για επιθέσεις από τους «ακραίους» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάνει και έμμεση αιχμηρή αναφορά στον Θεόδωρο Πάγκαλο γράφοντας για «παλιούς εμβληματικούς που τους έφυγε η σημαία στα Ιμια». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Πάγκαλος σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «Η κ. Παπακώστα έχει δίκιο. Τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να είναι η γραφική, παραδοσιακή συνοικία της Αθήνας», σημειώνοντας όμως ότι αυτό απαιτεί παρέμβαση του στρατού και μεταφορά του Πολυτεχνείου.

«Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τι μιλούν; Ως sans culottes (σ.σ. «αβράκωτοι» οι προερχόμενοι από την εργατική τάξη στη Γαλλική Επανάσταση); Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους…», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Παπακώστα.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ είπε μεταξύ άλλων: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Αυτή η δήλωση της κ. Παπακώστα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά και ποικίλα σχόλια στο Twitter.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει