Η αριστερή «Dolce Vita» στον αέρα με τα Embraer – Τα κρατικά αεροσκάφη και η εξέλιξή τους σε κυβερνητικά ιδιωτικά jets

452

Στη Γαλλία, όταν ήθελαν να περιγράψουν κάποιους αριστερούς που η ζωή τους δεν συνάδει µε τα πιστεύω τους, µιλούσαν για τους λεγόµενους «gauche caviar». Τους αριστερούς του χαβιαριού, δηλαδή.

Κατ’ αναλογία, στην Ελλάδα έχουµε τους αριστερούς που έχουν γοητευτεί από τις ανέσεις, την ακριβή ζωή, τα ταξίδια, τα πούρα και τις ευκολίες σε όλα τα επίπεδα. Εγκαταλείποντας, κοινώς, τον λιτό βίο, για τον οποίο έγιναν γνωστοί και σεβαστοί πολλοί από τους πολιτικούς προγόνους του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εµφανές ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γοητεύτηκαν από τα «καλά του καπιταλισµού» και αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της εξουσίας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι αυτό της (κατά)χρησης των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών. Αυτών που όταν ο κ. Τσίπρας ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης κατηγορούσε τους τότε κυβερνώντες για τη χρήση τους.

Οπως επίσης τους πρώτους µήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έλεγε από του βήµατος της Βουλής ότι «βάζουµε προς πώληση το κυβερνητικό αεροσκάφος, γιατί το παράδειγµα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εµάς». Ήταν, δε, η εποχή που ο πρωθυπουργός προέτρεπε τους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσέχουν τον βίο τους, να µην προκαλούν και να µην κάνουν χρήση των προνοµίων της Βουλής.

Πηγή: www.parapolitika.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...