ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: «Δεν θα αλλάξει τίποτα στο πλεόνασμα 3,5% και τον κόφτη»

μοσκοβισι1

Δεν υπάρχει περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του 3,5% πλεονάσματος για το 2018 ξεκαθάρισε ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Πιέρ Μοσκοβισί σε συζήτηση που είχε με Ελληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.«Κανείς δεν θέλει αλλαγές στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και μπορεί να πετύχει πλήρως. Δεν υπάρχουν ανάγκες αλλαγών», τόνισε χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση που δεν θα πετύχει υπάρχει και ο κόφτης, να μην ξανανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, πρόσθεσε ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα,προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα σε επίσκεψή του στην Αθήνα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

«Βρισκόμαστε στο δρόμο επίλυσης του ελληνικού προβλήματος. Το πρόγραμμα βοήθειας είναι μια επιτυχία και η εμπιστοσύνη ενισχύεται. Ξένοι επενδυτές επιστρέφουν και είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές.

Το Grexit είναι πλήρως εκτός ατζέντας», σημείωσε αποκλείοντας τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τονίζοντας πως «η Ελλάδα είναι asset, περιουσιακό στοιχείο για την Ευρωζώνη και όχι πρόβλημα καθώς και ότι μία μεταρρυθμισμένη Ελλάδα έχει μία πλήρη θέση στην Ευρωπαϊκή ’Ενωση».

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο ρόλος της Κομισιόν ήταν «κλειδί». «Εγώ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ», υπογράμμισε, «δεν αποδεχθήκαμε ποτέ την ιδέα του Grexit, στηρίξαμε την Ελλάδα και συνεχίζουμε να διατηρούμε την ίδια θέση».

«Έχουμε περάσει 60 Eurogroup μόνο και μόνο για την Ελλάδα. Έχουμε κάνει αμέτρητες συσκέψεις για την Ελλάδα. Ετσι μπορούμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα είναι μία επιτυχημένη ιστορία για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε με νόημα ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει