ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η Κυβέρνηση προσλαμβάνει ξένο Σύμβουλο – Παρών και ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ

dragasakis (1)

Απόφαση για την πρόσληψη ξένου συμβούλου για την αξιολόγηση των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών πήρε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το παρών  στην σύσκεψη  έδωσε και ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, γνωστός από τον ρόλο τους ως σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη. Επιπλέον  αποφασίστηκε να πάρει  παράταση η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια.

Όπως έγινε γνωστό το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα απευθυνθεί σε ξένο σύμβουλο για την αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών. Ακόμη επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα των νέων κεφαλαίων, που θα χρειαστούν οι τράπεζες για την κάλυψη των αναγκών τους, η θεσμοθέτηση νέων αναπτυξιακών εργαλείων και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Τραπεζικές πηγές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα είναι έτοιμο αύριο, αλλά εντός των επόμενων ημερών.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα επιχειρηματικά δάνεια θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων funds.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας  Γιώργος Σταθάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει