«Τρίζει» πάλι η Deutsche Bank – Νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης

Τη δημιουργία «bad bank» και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων εκτός Γερμανίας σχεδιάζει η διοίκηση της Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ακόμη μία ευρεία αναδιάρθρωση, με τις σχετικές αποφάσεις να δημοσιεύονται επισήμως τον επόμενο μήνα.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στη «bad bank» αναμένεται να μεταφερθούν υψηλού ρίσκου περιουσιακά στοιχεία (assets), συνολικής αξίας 50 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια ανάκτησης της κερδοφορίας, βρίσκεται η εστίαση της Deutsche Bank στην επενδυτική τραπεζική, η οποία θεωρείται αρκετά πιο επικερδής σε σχέση με τις παραδοσιακές τραπεζικές δραστηριότητες (σ.σ. συναλλαγές).

Η γερμανική τράπεζα, παράλληλα, εκτιμάται ότι θα περιορίσει την έκθεση στις ΗΠΑ, μειώνοντας τις μετοχές και τα επενδυτικά προϊόντα που διαθέτει εκτός της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Αυτή η στόχευση, βέβαια, ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο αρκετές θέσεις εργασίας σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Deutsche Bank απασχολεί 20.000 εργαζόμενους.

Απαντώντας στο δημοσίευμα των Financial Times, η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας υπογράμμισε ότι «εργάζεται σε μέτρα, με στόχο την επιτάχυνση της μεταμόρφωσης (σ.σ. του ιδρύματος) προς τη βελτίωση της βιώσιμης κερδοφορίας».

Η μετοχή της Deutsche Bank διαπραγματεύεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών να επιστρέψουν στην κερδοφορία. Την ίδια ώρα, έχει επανειλημμένως καταστεί στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υποθέσεις «ξεπλύματος χρήματος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει