Ο Λάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αποκαλύψεις

Ο Λάκης Λαζόπουλος επανήλθε με το “τσαντίρι του” με εντελώς διαφορετική διάθεση. Αν εξαιρέσω δηλαδή κάποια τεχνικά θέματα, αυτός ο Λάκης που προέκυψε τηλεοπτικά μέσα από την συχνότητα του “open eyond” “φέρνει “ πολύ στο τσαντίρι που αγάπησε ο κόσμος , πριν ο Λαζόπουλος πάθει “Σύριζα”.

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Κατά την γνώμη μου, ο Λάκης στον Alpha ,με τα τσαντίρια του, έμοιαζε να κάνει μόνο προπαγάνδα υπέρ του Σύριζα και όχι σάτιρα, σε βαθμό μάλιστα που να στερεί από το “κοινό του” το μοναδικό στοιχείο που του χάριζε ο καλλιτέχνης. Το γέλιο. Τον έρωτα του Λάκη με τον Σύριζα, την πλήρωσαν αργότερα οι “Μήτσοι”. Οι ήρωες δολοφονήθηκαν και από τις εμμονές του δημιουργού τους αλλά και από την εποχή που είχε για όλους πια αλλάξει δραματικά.

Καμιά φορά αναρωτιέσαι πως γίνεται ευφυείς άνθρωποι να μην αντιλαμβάνονται το αυτονόητο . Και το αυτονόητο είναι ότι ο Λάκης ήταν και είναι ένας από τους καλύτερους διασκεδαστές όταν προσφέρει στο κοινό όλα τα πρόσωπα της εξουσίας σαν γελοιογραφίες και καρναβαλάκια, χωρίς εξαιρέσεις/

Με τα “πολλά και με τα λίγα “, πολλοί χάρηκαν τόσο για την παρακμή του “τσαντιριού” όσο και για την αποτυχία των “ Μήτσων” καθώς άσχετα από τις αιτίες της πτώσης, όταν ένας ισχυρός γκρεμίζεται : α) το ποσοστό του κοινού που συμπεριφέρεται ως όχλος, πανηγυρίζει β ) οι πιο σκεπτόμενοι επιμένουν στο “ας πρόσεχε” και γ ) οι πολύ υποψιασμένοι πιστεύουν ότι και τίποτα δεν γίνεται τυχαία και ότι πολλά εκχωρούνται έναντι πολύ σοβαρών ανταλλαγμάτων.

 

Το Σάββατο που πέρασε, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, διάλεξε την εκπομπή apokaliptikalive στο κανάλι Έψιλον, όπου ως προσωπικός φίλος του Λάκη Λαζόπουλου, έκανε απίστευτες αποκαλύψεις. Ο Σμαραγδής λοιπόν είπε ότι την εποχή που οι πολλοί πιστεύαμε ότι ο Λαζόπουλος ήταν ο “εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα” , εκείνος δεν ήταν παρά ένας από τους πολλούς που είχε την απόλυτη πίστη, ότι ο Αλέξης θα πραγματοποιούσε όλα όσα είχε υποσχεθεί. Αποκάλυψε μάλιστα ότι αν και πολλοί φίλοι , επεσήμαναν στον Λαζόπουλο , την επικινδυνότητα που είχε το πάθος της υποστήριξης του στο συγκεκριμένο κόμμα , ο Λάκης δεν άκουγε κανέναν εκείνη την εποχή.

Τι μεσολάβησε λοιπόν; Ο Λάκης, σύμφωνα με τον Γιάννη Σμαραγδή, απογοητεύτηκε. Ναι το είπε τόσο απλά . Απογοητεύτηκε, όπως και πάρα πολλοί ακόμη οπαδοί του Αλέξη , με αποτέλεσμα η νέα προσπάθεια του “τσαντιριού” να είναι η αναβίωση της αρχικής συνταγής που ήθελε να μην φλερτάρει ο καλλιτέχνης με την “πλύση εγκεφάλου” .

Σκέψου λοιπόν “κυρία μου” που θα έλεγε και ο Λαζόπουλος, αν παρασύρθηκε ακόμη και ο Λάκης που μόνο ανυποψίαστο δεν τον έχεις, τι έχει πάθει ο απλός , ρομαντικός, έντιμος και άφραγκος αριστερός . Γιατί σαν αριστερός πλασαρίστηκε ο Τσίπρας στην διεκδίκηση της εξουσίας.

Ο Λάκης τέλος δεν παράκμασε επειδή προέκυψε ανταγωνισμός του δικού του προϊόντος στο τηλεοπτικό σκηνικό, παράκμασε γιατί ο ίδιος έχασε επαφή και με την κοινή λογική και την πραγματικότητα. Γιατί ακόμη και το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται !

Για να δούμε πως θα επιστρέψει λοιπόν, μετά και την πρεμιέρα ο μετανοημένος “γύφτος “ στην συνέχεια . Ποτέ δεν είναι αργά για “mea culpa” .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει