To βιβλίο του Γιώργου και δυο λόγια για τους κακόμοιρους της γνώσης και της ηθικής.

Το ντελίριο λατρείας στο πρόσωπο του Γιώργου Αγγελόπουλου το έχω παρακολουθήσει μερικώς. Αυτό γιατί την εποχή που παραληρούσαν χιλιάδες κόσμου για πάρτη του, απουσίαζα εκτός Ελλάδας. Φυσικά η φήμη του άγγιξε τους Έλληνες όπου και αν βρισκόμασταν. Φυσικά και πληροφορήθηκα το πως και το γιατί “εγκαταστάθηκε” στις αποκαμωμένες σκέψεις των κοριτσιών και των αγοριών .

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Ο Ντάνος διαθέτει πολλά από εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν έναν λαϊκό ήρωα. ι εποχές μπορεί ν’ αλλάζουν, αλλά η ανάγκη για ταύτιση με μοντέλα αρσενικά η θηλυκά που προερχόμενα από την λαϊκή τάξη, αποκτούν φήμη και χρήματα , δημιουργεί πολλαπλούς οργασμούς σ΄ εκείνους που θα δίναν το δεξί τους χέρι για να τ’ αποκτήσουν έστω για ένα τρίμηνο.

 

Κάποτε τον ρόλο αυτό τον έπαιξε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ , ο Νίκος Κούρκουλος, ο Φαίδων Γεωργίτσης .. Κάποτε που η χώρα φλέρταρε με την ανάπτυξη , σακατεμένη από τον εμφύλιο και εκσταστιασμένη απο μια επιτυχία που εκφραζόταν σ’ ένα τρίπτυχο “ αντιπαροχή – μια θέση στο δημόσιο και διακοπές στην Αιδηψό, το Λουτράκι ή τα Καμμένα Βούρλα”.

 

Και επειδή στις μέρες μας κουκλιά μου τις παραγωγές του Finos Film και του Καραγιάννη Καρατζόπουλου τις αντικατέστησαν, πολύ κακώς – κάκιστα , οι παραγωγές του Τούρκου Αντζούν Ιλίτζαλι , οι άντρες και οι γυναίκες που γαργαλάνε το συλλογικό ασυνείδητο , προκύπτουν από εκεί.

Τον Αγγελόπουλο, τον έχω παρακολουθήσει σε συνεντεύξεις του και τον έχω δει αποσπασματικά στο σήριαλ που παίζει.

Λοιπόν στις συνεντεύξεις τον θεωρώ πάρα πολύ συγκροτημένο, με δομημένη σκέψη και καλό λόγο. Ούτε ανακόλουθος προκύπτει, ούτε ακίζεται στις κάμερες, ούτε σεξιστικά αστειάκια στις παρουσιάστριες προβάλλει, ούτε υστερικός προκύπτει.

Στο σήριαλ, συγνώμη , αλλά αν δεν μου λέγανε ότι είναι αυτοδίδακτος δεν θα το καταλάβαινα, χώρια που τον θεωρώ πολύ καλύτερο από κάποιους άλλους που από μοντέλα επιδίωξαν ν’ αλλάξουν κατηγορία ή και από ηθοποιούς ,που επειδή ανήκουν σε μια παρεούλα , εγκαταστάθηκαν με το στανιό στα τρία περιοδικά life style που απέμειναν, σαν ηθοποιοί ρεπερτορίου.

 

Και τώρα ήρθε το βιβλίο του Ντάνου. Το βιβλίο δεν το διάβασα, θα το διαβάσω όμως. Θα χαρώ πολύ επίσης ν’ αγοράσει ο κόσμος το βιβλίο.

Είδα στο διαδίκτυο εκτός από “κατεβατά” αρνητικών σχολίων για το εγχείρημα ,κάποιον διαταραγμένο που πλασάρεται σαν παρουσιαστής και στον οποίο δίνεται δημόσιο βήμα να παραληρεί σαν να του ξερίζωσαν αρκούδες την μήτρα της μάνας του μπροστά στα μάτια του .

 

Έπιασε να κατηγορεί τον Αγγεγλόπουλο, ουρλιάζοντας με αναφορές στον Παπαδιαμάντη και στον Σολωμό. Εκτός από τον συγκεκριμένο σε κρίση άνθρωπο, έχουν εμφανιστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς κάποιοι σαρακωφαγωμένοι και μίζεροι , που αντιτίθεται με το θράσος του …Ντάνου. Σιγά κορίτσια μην γρατζουνιστείτε στο εξώφυλλο!!

 

Συνοπτικά :1) Μπράβο στον Αγγελόπουλο που κυκλοφόρησε βιβλίο. Δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου αν το έγραψε ο ίδιος , ή αφηγήθηκε την ζωή του σε κάποιον άλλον που το επιμελήθηκε. Το έχουν κάνει και πάρα πολλές προσωπικότητες , αλλά και πάρα πολλοί γνωστοί μας.

Μπράβο που ακόμη και με αφορμή το βιβλίο του Αγγελόπουλου , θα μπούνε άνθρωποι σε βιβλιοπωλεία. Είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντικό να χαϊδέψουν βλέμματα εξώφυλλα βιβλίων . Είναι πάρα πολύ σημαντικό ν’ αγγίξουν χέρια το χαρτί. Είναι θεραπευτικό για τις ψυχές μας να μυρίσουμε το βιβλιοπωλείο. Είναι διεγερτικό για την χρεωκοπία των συναισθημάτων μας να μυρίσουμε και να ξεφυλλίσουμε χαρτιά στον φυσικό τους χώρο.

2 ) Η ιστορία της ζωής του Αγγελόπουλου, θ’ αναπτυχθώ περισσότερο όταν το διαβάσω , θα έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσες πτυχές από το βιβλίο που αποθεώθηκε από εκατομμύρια κακογαμημένους όπως “ οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι “.

 

3) Ποιος σας είπε καλέ ότι τον Παπαδιαμάντη στην εποχή του τον θεωρούσαν κάτι σημαντικό; Ο άνθρωπος αναγκαζόταν να δίνει χρονογραφήματα σ’ εφημερίδες για ν’ αγοράζει κεριά και καμιά ντομάτα.

4) Είναι τουλάχιστον σύμπτωμα διαταραχής ψυχικής να συγκρίνει κάποιος τον Παπαδιαμάντη με τον Αγγελόπουλο, αλλά αν μου βρείτε τρεις στον κύκλο σας που να έχουν διαβάσει τους “Εμπόρους των Εθνών “ εγώ να έρθω και να σας κάνω αποστολή για ένα μήνα με το αυτοκινητάκι μου, τις αγορές σας από σούπερ μάρκετ.

5) Αν ένα στα εκατό κορίτσια που διαβάσουν το βιβλίο και αγόρια γιατί όχι, βάλουν στο λεξιλόγιό τους πενήντα ακόμη ελληνικές λέξεις και καταλάβουν την διαφορά ρήματος από την μετοχή, ο Αγγελόπουλος θα έχει κάνει μεγαλύτερο καλό από τρεις τάξεις σχολικές .

6) Νισάφι με τους κομπλεξικούς και ηλίθιους που για να μεταδοθεί η τριμαλακία τους βρίσκουν αφορμή την δημοσιότητα του Αγγελόπουλου για ν’ αναπαραχθεί η δικιά τους βλαμάρα .

 

Ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που διάβασες και γιατί ;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει