ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ: Οι Βρετανοί στήνουν σκηνές κάμπινγκ τρεις ημέρες πριν από τον γάμο του πρίγκηπα Χάρι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

292

Καθώς ο γάμος του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ πλησιάζει (19/5), όλοι στην Βρετανία αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν στο κλίμα του κοσμικού γεγονότος που θα λάβει χώρα το Σάββατο, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία του Ουίνδσορ ανακοίνωσε ότι ένα μήνα πριν το γάμο έθεσε σε εφαρμογή μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφαλείας στην ιστορία της.

Στην περιοχή αναμένεται ότι θα φτάσουν πάνω από 100.000 επισκέπτες για να μετέχουν στους εορτασμούς. Η αστυνομία θα εγκαταστήσει κιγκλιδώματα για να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις με οχήματα, ενώ θα αναπτύξει ένοπλες περιπολίες και θα εφαρμόσει μέτρα όπως αυτά που τίθενται σε ισχύ στα αεροδρόμια για την αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού.

Επιπλέον, η αστυνομία επισημαίνει ότι καταστήματα και κτίρια θα ερευνώνται από εδώ και στο εξής, έως την ημέρα του γάμου. Η βρετανική αστυνομία Μεταφορών ανέφερε επίσης ότι θα αναπτύξει αστυνομικούς με πολιτικά αλλά και ένστολους κατά μήκος του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Αγγλίας ανήμερα του γάμου, μεταξύ αυτών ένοπλων στελεχών σε συγκεκριμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σταθμούς του μετρό.

«Έχουμε εργαστεί στενά με τους συναδέλφους μας σε άλλες αστυνομικές δυνάμεις, τις τοπικές αρχές και τις σιδηροδρομικές εταιρείες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να ανταποκριθούμε ταχέως και αποφασιστικά σε οποιοδήποτε γεγονός…» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τζον Κόναχαν.

*Με πληροφορίες από Daily Mail

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...