Δείτε τι έκανε ο Γαβρόγλου στα φετινά απολυτήρια: Η παρέμβαση που θα συζητηθεί

Τη σφραγίδα του στα απολυτήρια των μαθητών, θέλησε να βάλει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και με εκφρασμένη την πρόθεσή του να μην κατέβει ξανά υποψήφιος.

Ετσι λοιπόν, οι απολυτήριοι τίτλοι που θα δίνονται από φέτος στους μαθητές, θα είναι χωρίς αναγραφή θρησκεύματος και με αναφορά όχι μόνο του επωνύμου του πατέρα αλλά και της μητέρας.

Πρόκειται για μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο στα κόμματα όσο και στην Εκκλησία.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους προς όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια καλεί τους Διευθυντές τους, πριν εκδώσουν τους τίτλους σπουδών, να καταχωρήσουν στο πληροφοριακό σύστημα myschool το επώνυμο μητέρας και όχι το γένος, όπως ίσχυε πριν την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να αναγράφεται το θρήσκευμα στο απολυτήριο του παιδιού του, θα πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο. Σε περίπτωση που το σχολείο δεν λάβει κάποια υπεύθυνη δήλωση, τότε το απολυτήριο θα εκτυπωθεί άνευ του θρησκεύματος.

Επίσης, δεν μπορεί να αναγραφεί το θρήσκευμα στα απολυτήρια αν δεν υπάρχει πρώτα υπεύθυνη δήλωση, όπως προκύπτει από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία ορίζει τα εξής: «Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α” 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει