Αυλαία δικαστηρίου για το φρικτό έγκλημα: Ισόβια στον πατέρα της μικρής Αννυ

Η απόφαση για τη μητέρα και τον συγκατηγορούμενό τους Νικολάϊ

Ισοβίως θα παραμείνει στην φυλακή ο πατέρας της μικρής Αννυ για το πρωτοφανές έγκλημα που διέπραξε με θύμα το 4χρονο κοριτσάκι του, ξεσηκώνοντας κύματα οργής και φρίκης στο πανελλήνιο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης δυο ετών τον πατέρα της Aννυ, Στανισλαβ Μπακατσίεφ (ή Σάββα) κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού. Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώα τη μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, Νικολάι Αχμεντοφ, το δικαστήριο του επέβαλλε κάθειρξη εννέα ετών και σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του.

Ακούγοντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πατέρας της Αννυ απευθύνθηκε επιθετικά και με θράσος στην πρόεδρο και τη ρώτησε:

«Από που προκύπτει ότι εγώ σκότωσα το παιδί μου; Θα έπρεπε να έχω ένα κίνητρο. Να μου απαντήσετε».

«Θα το δείτε στην απόφασή μας», ήταν η απάντηση του Προέδρου.

Η δολοφονία της μικρής Αννυ, το Πάσχα του 2015, είχε προκαλέσει σοκ, με τον πατέρα της να ομολογεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι κατακρεούργησε το παιδί του, να αρνείται όμως ότι το δολοφόνησε. Ο ίδιος είχε ομολογήσει, ότι είχε πετάξει το τεμαχισμένο πτώμα του παιδιού του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε καταδικασθεί σε ισόβια και 3,5 χρόνια. Ισόβια και τρία χρόνια είχαν επιβληθεί και στον κατηγορούμενο Νικολάι Αχμεντοφ, φίλο του πατέρα της Άννυ. Αντίθετα, στη μητέρα του παιδιού είχε επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών μέχρι το Εφετείο. Η μητέρα της Άννυ είχε κριθεί ένοχη, πρωτόδικα, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει