Θλίψη! «Έφυγε» από την ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Ανέστης Ταρπάγκος (Photo)

Ο αγωνιστής και διανοούμενος της Αριστεράς από τη Θεσσαλονίκη, Ανέστης Ταρπάγκος «έφυγε» σήμερα, Τετάρτη, από την ζωή.
Ο Ανέστης Ταρπάγκος εντάχθηκε στην Αριστερά από τα χρόνια της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, συνέχισε την ενεργό δράση του στη Γαλλία, όπου σπούδασε τυπογράφος-μηχανικός, στα χρόνια της μεγάλης ανάπτυξης των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, από τον Μάη του ’68 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, ο Ανέστης Ταρπάγκος, έχοντας κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο μαρξιστικής θεωρητικής συγκρότησης, υπήρξε ένας από τους πλέον σημαντικούς μελετητές των διαδικασιών της ταξικής πάλης. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και μετά στο ΚΚΕ Εσωτερικού / Ανανεωτική Αριστερά. Αργότερα υπήρξε επί χρόνια στέλεχος του ΝΑΡ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 2015 συμμετείχε στη Λαϊκή Ενότητα και ήταν ένας από τους τακτικούς συνέργατες -αρθρογράφους της Iskra, της ιστοσελίδας που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Συλλυπητήρια από κόμματα
«Τον σύντροφο, αγωνιστή, μαρξιστή και διανοούμενο Ανέστη Ταρπάγκο» αποχαιρετά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα η Αριστερά θρηνεί την απώλεια του Ανέστη Ταρπάγκου, διανοούμενου της Αριστεράς, βαθύτατα καλλιεργημένου ανθρώπου, αγωνιστή αφοσιωμένου στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής απελευθέρωσης, οξυδερκή αναλυτή και αρθρογράφου, αγαπητού συντρόφου. Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, αποχαιρετά, στο τελευταίο του ταξίδι, το σύντροφο Ανέστη Ταρπάγκο και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην κόρη του Ρόζα, στη σύντροφό του Μυρσίνη Αθανασιάδου, και σε όλους τους δικούς του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς, συντρόφου Ανέστη Ταρπάγκου. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κηδεία του Ανέστη Ταρπάγκου θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στα κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει